[]

Windows un ağzını kırdım (yardım!)

İki harddiskte iki ayrı win kuruluydu. Xp ve 7. Ben xp deyken 7nin kurulu olduğu diski biçimle dedim ve sildim. Ancak her başlangıçta yine karşıma işletim seçme menüsü geliyordu. Nasıl kaldırırım diye sordum. Bir programı kurdum ve 7ye dair ne varsa sildim. Tüm sorun sonra başladı;

Xp bile açılmadı sonra. Xp cd si taktım sistemi kurtar diye yok kurtaramıyor. Xp den kopyalamam gereken dosyalar var bi sefer kurulum cd sinden açılan menü D: yi bile görmüyor. USB stick e xp kurayım dedim başlangıçta mavi ekran veriyor.

Ben bu dosyayı diğer harddiske dos konusuyla nasıl kopyalarım?
Bu isin icinden nasıl çıkarım deliricem.

 
anladığım kadarıyla d'yi silmiş olabilirsin.


  • lord  (30.04.13 18:02:12) 
oncelikle panik yapmayi birak :)

sonrasinda su sorulara yanit ver:

1- su an yapmak istedigin nedir?
a- sifirdan sistem kuracagim.
b- kurulu sistemi kurtaracagim.
c- ben de bilmiyorum.
2- ne kopyalaman gerekiyor anlamadim ben, aciklar misin?
  • Argaeos  (30.04.13 18:02:49) 
Su an yapmak istediğim acilen c de ki bir klasoru D ye kopyalamak. Ama hiçbir işletim sistemi olmadığından elimde sadece kurulum sisteminin beni sokabileceği dos ortamı var. Bu klasoru dos komutlarıyla D ye kopyalayabilir miyim?

Kopyalamam gereken icinde karışık belgeler olan Belgelerin klasorundeki bir dosya.

D: yi zaten xp den bicimlemistim ama 7 nasıl bir dosya yapısına sahipse xp nin kurulum cd sinı takinca kurmak istediğiniz sürücüyü seçin kısmında bir görünüyor bir görünmüyor. O menüye sık geldiğimden öyle diyorum.
  • herospower  (30.04.13 18:09:40) 
muhtemelen xfat'dir d:/ dedigin. ondan gormuyor olabilir xp cdsi ile girdigin komut ekraninda.

hirens boot cd ya da herhangi bir live linux cd'si indirip kullanabilecek durumda misin_?
  • Argaeos  (30.04.13 18:11:24) 
Maalesef :/ su an herseyden geçtim xp nin üstüne xp kurmaya çalışıyorum ilk seferinde hata verdi sanırım con cagre c yi silip kurmak. Dosyalar yalan olacak gibi.


  • herospower  (30.04.13 18:25:41) 
abi bir dur iki dakika sabret. baska oneri yazacagim.

edit: elinde ya da ulasabilecegin yerde portable hdd varsa ona kursana yeni xp'yi.

boylece asil hdd intact kalir. (ukalalik olsun diye degil aklima acele ile bu geldi diye intact yazdim.) olmaz mi ki? sonra alirsin dosyalarini?
  • Argaeos  (30.04.13 18:33:53 ~ 18:35:03) 
Riski aldım çok acelem vardı xp nin üstüne xp kurdum eski xp yi koruyarak ahahhaaha nasıl oldu bilmiyorum ama eski dosyalar duruyor belgelerim dahil yeni kullanıcı ismi yazinca eskisine dair belgeleri bırakmış. Program files eski programların dosyalariyla dolu ama xp sıfır. Yenilerken bile kırmışım ağzını. Kac yıl oldu su programı kullanışlı ilk kez böyle bisi görüyorum.


  • herospower  (30.04.13 18:36:50) 
Ama ilk sorun halen duruyor. :)))) USB stick e kurduğum xp yüzünden su anda stick i çıkarsamda başlangıçta yine işletim sistemi seçme menüsü geliyor, hemde bu sefer alt alta xp xp ahaha


  • herospower  (30.04.13 18:38:44) 
ha o is kolay haci be.

fixmbr kullanacaksin :D

www.microsoft.com
,
bir de fixboot vardi dogru:
www.microsoft.com
  • Argaeos  (30.04.13 18:40:45 ~ 18:41:17) 
Fazla olan kurulumlari su sekilde kaldirabilirsin:
1- windows+R kombinasyonu
2- Run ekranina msconfig yaz
3- acilan ekranda boot sekmesi var. Buradan fazla olan boot seceneklerini silebilirsin.
  • crucio  (30.04.13 18:48:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.