[]

Ergen Kardeş- Hırsızlık vs

Selamlar,

Dünkü duyurum buydu: eksiduyu.ru

Öğrendik ki evine girdiği adam eski bir belediye başkanının kardeşiymiş. Bugün savcılığa ifade verecek kardeşim ve arkadaşı. Ne olur? Yedik mi boku? Adam şikayetini geri alsa hallolacak da tanıdık manıdık da yok. OF!

 
gidin o adamı bulup yalvar yakar şikayetini geri almasını isteyin. gerçi geri alsa dahi yatabilir. muhtemelen boku yediniz. çocuk kadar sizin de suçunuz var. 16 yaşında bir çocuk geceleri sokakta kalmayı tercih ediyor ve siz de buna müsaade göstermişsiniz. iş bu noktaya gelince pek şaşırmamak gerek.


  • dokunmakalbime  (30.04.13 09:42:42) 
Bana göre; tanıdığınız olsa da birini araya sokacak bir durum değil. Adam şikayetini geri çekmezse de herkez için en hayırlısı kardeşinizin cezasını çekmesi. Eve hırsızlığa girmek çok ciddi bir suç, sonuçta aç kalıp da manav tezgahından bir şey çalmıyor.


  • mylord  (30.04.13 09:43:20) 
Devamlı intiharla tehdit eden, psikolojik destek alan bir çocuk. Şiddete başvursak sonuçları daha kötü olacağından hep telkinle, iyi niyetle, konuşarak, anlatarak çözmeye çabaladık. Son bir aydır bu arkadaşlarıyla sabahlamalar başladı. Bazen yapacak bir şey olamıyor, bu yüzden tam olarak bilmeden yargılamamanızı rica ederim. Tavsiyelere, bilgilere açığım.


  • pandispanya  (30.04.13 09:47:14) 
şu an kardeşinizin geleceğini tamamiyle sizin davranışlarınız belirleyecek. zaten belirlemiş gerçi, sırf "erkek" diye o yaşta bir çocuğu kontrolsüz bırakmışsınız.

bırakın cezasını çeksin. ama bunu onu yanlız bırakarak yapmayın. yaptığının kötü olduğunu sonuna dek hissettirin ama yanında olun, moral destek verin. yanında olmak demek araya adam sokup yırtmasını sağlamak demek değildir. çünkü büyük ihtimal bu haltı yediği arkadaşlarının öyle bir durumu olmayacak onlar ceza çekerken kendisi yırtarsa en büyük yanlışı yaparsınız.

cezaevine girerse de her istediğini yaparak, istediği zaman para yatırarak, çokça giysi vb. şeyler göndererek şımartmayın. parası kısıtlı olsun, giysisi kısıtlı olsun. burnu biraz sürtsün.

siz de aile olarak takkeyi önünüze alın bir bakalım nerede yanlış yapmışsınız.
  • fadik  (30.04.13 09:52:05) 
İlk olarak yargılamak tabi ki haddimize değil.

18 yaşından küçük olduğu için cezaevine'ne girmeyebilir, tabii sürecin her aşamasında bir avukatla çalışmanız sizin için en iyisi olacaktır. Çocuğun aldığı psikolojik destekler belgeyle ispatlanabiliyorsa mahkemeye sunulmalı.

Cezaevine girmediğini varsayarsak, çocuğu bulunduğunuz şehirden başka bir yere götürmeniz mantıklı olur. Varsa köyünüze, yazlık vs. gidin 2-3 ay orda kalın (imkan dahilindeyse) çünkü bu tür değişimler insan psikolojisini büyük ölçüde etkiler, değişime ve kafasını toparlamasına yardımcı olur.
  • mylord  (30.04.13 09:59:29 ~ 10:00:47) 
kimseyi suçlamak istemem ama nasıl izin verebiliyorsunuz böyle tiplerle arkadaşlık yapmasına. kardeşim ister intiharla tehdit etsin, ister kendini öldürsün bu gibi it kopuk tayfasıyla takılsa odunla, zincirle döverim eve bağlarım.

hayatım boyunca inandığım tek bir şey oldu: ailenizi siz seçemezsiniz ama arkadaşlarınızı siz seçersiniz. seçtiğiniz arkadaşlar, çevreniz de sizin karakterinizi yansıtır. o yüzden kendimi bildim bileli, küçük bir çocukken de bugün büyük halimle de kendime en doğru arkadaşları seçtim. seçtiğim arkadaşlarım farklı yollara saptığında arkama bile bakmadan ilişiğimi kestim. ve kardeşimi de buna göre yetiştirdim.

bazı şeyler için artık çok geç. o çocuğu araya adam sokup çıkartsanız da bir çok şey düzelmeyecek. o it arkadaşlarıyla bir şekilde takılmaya devam edecek. hapise düşerse, daha geniş bir it kopuk grubunun bir üyesi olacak.

ben olsam şehir değiştirmeyi bile düşünürdüm.
  • kamera motor  (30.04.13 09:59:36) 
hiç bir bebek doğuştan intihara, şiddete meyilli olmaz. bence şuan da olduğu gibi suçu hep çocuğa yüklediğiniz için bu hale gelmiş.


  • dokunmakalbime  (30.04.13 10:02:03) 
köy filan yok, 7 göbek istanbulluyuz, bildiğimiz başka bir yer yok. takıldığı insanlar okullarına giden, haylazlığı hayatlarında ayrı yerde tutanlar. evet ben de hayatım boyunca tüm kötü insanlardan koşarak uzaklaştım ama sağlıklı psikolojiyle, bozuk ergen bir ruh halini bir tutarak böyle sağlıklı kararlar vermesini nasıl beklersiniz. tek başına sadece onu kurtarmak gibi bir derdimiz yok zaten şikayet alınırsa hem arkadaşınınki hem onunki alınacak ve sonrasında daha hardcore tedavi yöntemleri, şehir değiştirme vs durumlarına gideceğiz. lakin bir ceza alıp sicillerine işlemesi demek, iyi, eğitimli aileleri olan, temiz ve faydalı yetiştirilmek istenen bu çocukları henüz 15-16 yaşlarında tamamen kaybetmek demek. ne yapayım "bir gerizekalılık yaptın siktir git çek cezanı mı" diyelim allah aşkına. biz de "aman kurtaralım da yeter" demiyoruz. daha geniş düşünün lütfen biraz empati.


  • pandispanya  (30.04.13 10:04:59) 
ilk duyuruda yazmadım millet aksini söyleyen birine küfür ettiği için ama herkesin içinde bir garipoğlu ailesi varmış nedir bu kaçır sakla, kayır sevdası...

@kamera motor ve pandispanya bu çocuğa yapılacak en büyük kötülük hukuk sistemiyle karşılaşmadan işten yırtması olur. yani hakimin suçsuz bulması başka şey, araya adam sokup rica minnet davayı çektirmek başka şey. ikinci durumda artık hiç dizginleyemezsiniz ve nurtopu gibi bir serseriniz olur. çevremde var böyle tipler ve hepsinin ortak yönü hık dese yerine getiren aileleri. aile sevgisi bu değildir. çocuk her zaman disiplin ister.

ek: araya adam sokamayan 15-16 yaşındaki diğerlerininne suçu var o zaman bu zihniyete göre? onların da aileleri üzerlerine titriyor, onlarında annelerinin içi kan ağlıyor. kusura bakmayın ama bu son cevabınızla çocuğun neden böyle olduğunun cevabını çok güzel verdiniz zaten.

geçmiş olsun yine de.

(bunları da sıcacık konumumdan yazmıyorum, bu işlerin dibine kadar girmiş biri olarak yazıyorum)
  • fadik  (30.04.13 10:05:33 ~ 10:08:26) 
cezaevi falan olmaz yok daha ne eğer başka bişey yoksa tabi.


  • lord  (30.04.13 10:27:48) 
fadik genel olarak sana katılıyorum ama bence okula gitmek gibi basit bir sorumluluğu dahi yerine getirmemiş bir çocuk emin ol hakim ceza bile verse bundan ders çıkarmayacaktır. aksine daha kötüye gidebilir nasıl olsa ipin ucunu kaçırdım mantığıyla.

bu olaydan mümkünse en zararsız şekilde sıyrıldıktan sonra disiplin vermek için aile içinde başka yöntemlere başvurulmalı. kaçacak yer bırakmadan kendi sorumluluğunu üstlenmeye zorlanmalı denetimli bir şekilde, psikolojik sorunları bahane ederse gerekirse bir kliniğe falan yatırmalı destek için.

umarım bir an önce çözülür sorunlarınız, yalnız bırakmayın desteğinizi esirgemeyin bence.
  • yue  (30.04.13 10:40:51) 
Siz ne kadar yirtinsaniz da hapis yatacak. Eve girip hirsizlik yapmak buyuk suc

Yasi kucuk oldugu icin az yatar muhtemelen.

Dun dedigim gibi sizde cok buyuk suc var. İntihara meyilli diye saldim cagira yasamasina izin vermek cok yanlis. Bunun uyusturucusu var, cinayeti var, tecavuzu var, az aklinizi basiniza alin. Sizin kardes tam dayaklimis

Cezaevindeyken diger mahkumlarin yaninda iyice bu islerin pici olma ihtimali de var,

Bir de dun burda yazan polis dusmanlarina soyluyorum. Polis oyle masum kimsenin evine gelip asabi asabi konusmaz. Gordugunuz gibi cikti olayin asli
  • dafuq  (30.04.13 13:01:06) 
Destek olan herkese teşekkür ederim. Herhangi bir ceza almadılar. iki ay boyunca gidip imza atacaklar. (Merak edenler için, araya kimseyi sokmadık). Bu sürede biz de kökten çözümlere gideceğiz. Gelen mesaj ve tavsiyeler için yeniden çok teşekkürler.


  • pandispanya  (30.04.13 13:35:46) 
@pandispanya, psikologa muhtemelen götürürsünüz zaten ama;

mutlaka yeni bir uğraşı bulun ona. farklı bir spor dalı olabilir. futbol değil de, ne bileyim belki tenis olabilir ama o tür sporları sevmiyorsa. daha farklı şeyler olabilir, paraşütçülük gibi falan. yani böyle farklı, tüm çevresini, tüm her şeyini değiştirecek bir uğraşı bulun ona.

ben okula dönmesinin zor olduğunu düşünüyorum ama dediğim gibi farklı bir uğraşı belki onun çevresini otomatik olarak değiştirir.
  • kamera motor  (30.04.13 14:10:51) 
Spor yapmayı sevmiyor, futboldan filan zerre hoşlanmıyor. Ben düzenli fitness yapıyorum, her gidişimde yalvar yakar çağırsam da bir iki defadan fazla getiremedim yanıma. Ama dediğiniz gibi belki daha heyecan verici, adrenalinli uğraşlar olabilir. Bunun dışında da her tavsiyenize açığım. Gitar çalıyor, güzel bir müzik zevki var, kafası çalışan bir çocuk ama doğru yere çalışmıyor işte; oraya yönlendirmeliyiz. Annelerimiz farklı, ben burada onlarla yaşamadığım, kendime ait milyon tane derdim olduğu için sıkı takip edemiyordum ama artık işler değişti.


  • pandispanya  (30.04.13 14:25:07 ~ 14:26:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.