[]

cpu sıcaklığı

uzun zamandan beri oyun oynarken kapanan bilgisayarın içini temizledim fanları vs.baktım cpu sıcaklığı hala 90 derecelerde geizyor birde termal macunu değiştireyim dedim.fakat nereye süreceğimi bilmiyorum:)?.ekte foto var intel işlemcinin tam üstüne mi sürücem?



ek olarak sıcaklıklar böyle

Sıcaklıklar:
Anakart 36 °C (97 °F)
CPU 87 °C (189 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 44 °C (111 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 39 °C (102 °F)
GPU diyot 54 °C (129 °F)

 
Islemciyle islemci sogutucunun arasina surmeniz lazim. Boylece islemcinin urettigi isi sogutucuya daha iyi sekilde aktarilacak, neticede de islemci daha iyi sogutulacak.


  • crown  (27.04.13 19:44:06) 
aman diyim işlemcinin üstüne falan sürülür mü. o soğtucu demiri çıkarıp çok ince bir aletle mesela falçatayla varolan kurumuş macunu temizle çok azda kolonya dök iyice temizle daha sonra yeni macunu süreceksin damlatsan yeter nerdeyse yayılacak çünkü o taşmaması önemli üstüne demiri kapayınca.


  • inancsiz deve  (27.04.13 19:51:31) 
dostum yalnız şimdi tam emin olamasam da o fotoğrafta üzerinde intel yazan çip işlemci falan değil benim bildiğim. ona sürme sakın. aliminyum soğutucuyu kaldır onun tam altında işlemci. hani sen de biliyorsundur ama nolur nolmaz uyarıyım dedim.


  • yakuza123  (27.04.13 20:04:14) 
O kocaman yaprak yaprak duran metal şeyi(kendisine soğutucu blok deniyor. ecnebiler heatsink der) sökmen gerek. muhtemelen kendisini anakarta tutturan plasik kilitler vardır.

1. Anakartı kasadan sök
2. O demir şeyin altına denk gelen, kartın içinden geçip arkadan çıkan plastik zımbırtılar var. Onları parmağınla sıkıştırıp ittir. Zaten ters 'V' şeklinde onlar. O yüzden onları sıkıştırırsan 'I' şekline gelip o delikten geçecek.
3. Metal şeyi çıkardıktan sonra işlemcini görebileceksin.
4. İşlemcin anakarata kilitlidir. Onu çıkarmak için işlemcinin yanındaki metal kolu yukarı kaldırıp işlemciyi nazikçe oturduğu yerden yukarı çekmen gerek.
5. İşlemciyi çıkarttıktan sonra, kenarlarından tutarak(kesinlikle pinlerine dokunmamaya çalış), üzerindeki kurumuş beyaz ya da metalik gri renkli tortuyu, kurumuş bir ıslak mendille, olmazsa çooooook hafif nemli bir bezle temizle.
5. Metalik şeyin altındaki kalıntıları da aynı şekilde temizle. İki tarafında gıcır gıcır olmasına dikkat et. Hatta parlasın falan. Bal dök yala olsun.
6. Yeni termal macun al. Acemi olduğun için bakırlı falan alma. Sıkıntı olabilir. Thermaltake falan güzel şeyler üretiyor. 10 liraya bir tüp alırsın.
7. Yeni termal macunu işlemcinin üzerine ince bir tabaka olarak sür.
8. İşlemcini anakart üstündeki yuvaya oturt.
9. Kilit kolunu eski konumuna getir.
10. Soğutucu bloğu tekrar yerine oturt. Alttaki plastik kilitler de eski geçtiği yerden geçsin. Tam oturduğundan emin ol.
11. Anakartını kasaya monte et.
12. Fanını tak.
13. Hayırlı işler.
  • alperz  (27.04.13 20:26:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.