[]

Kedimin gözü kapanıyor

İyi akşamlar herkese,

Benim iki tane kedim var, sürekli kavga ediyorlar normalde. Bugün de erkek olanın sol gözü sürekli kapanıp duruyor. Veterinerini aradım (Ayrancı Cat Hospital), gözünde görünür çizik yoksa çay kürü uygulamamı söyledi. İyice baktım, görünürde çizik yoktu. Çapak oluyor gözünde. Düzelmezse getirin bakalım dedi. Dediği gibi çay kürünü uyguluyorum. 3 kere sürdüm çay. Ne kadar sürede etki eder bu? Kendisine az önce pikeden yuva yapıp altına saklandı. Biraz sakin normale göre. Panik olup acile götüreyim mi?


 
gözünde çizik yoksa geçiyor.
benim kedim de benzer durumlar yaşadığında terramycin krem sürüyordum, ertesi güne geçiyordu.

  • kayranin kedisi  (25.04.13 22:29:54) 
selamlar.

bu hastalığın tam adını hatırlamıyorum ama kedilerde sık görülebilen ve hayvanı epey rahatsız eden bir hastalık. gözde sulanma, çapaklanma falan yapıyor. haliyle o da kedinin gözünü kısmasına ve sürekli o gözüyle oynamasına neden oluyor. yarın bi gidin gösterin, bi şey kaybetmezsiniz. çünkü eğer hastalık varsa diğer gözüne de atlayabilir ve o zaman tedavisi daha meşakatli oluyor. benim de başıma buna benzer bi olay gelmişti damla tedavisi ile atlatmıştık. ufaklığa selam.
  • Kaczynski  (25.04.13 22:31:47 ~ 22:32:24) 
Çizik olsa kesin görünür mü peki? Çok kavga ediyorlar çünkü öbür minikle.

@Kaczynski Gözüyle hiç oynamıyor şu an. Canı yanıyor veya farkında gibi değil. Sadece açamıyor (açıyor da çok açık tutamıyor daha doğrusu) ve biraz sakin bugün.
  • alicia dominica  (25.04.13 22:32:14 ~ 22:34:26) 
insanların kullandığı bi göz damlası vardı. onu kullanıyordum ben kedilere. bahçede bir çok yavru kediyi bu şekilde iyileştirdim (ya da iyileştirdiğimi zannettim de aslında onlar kendi iyileşti)


  • kamera motor  (25.04.13 22:38:50) 
o zaman birkaç gün izleyin ona göre hareket edin. belki darbe aldığı için de açamıyor olabilir, bir fikrim yok. ama dediğim gibi bu belirtileri gözlemlerseniz: gözde sulanma, çapaklanma, sürekli o gözle oynama, huzursuzluk vs. beklemeyin gidin.

ek bilgi: genelde yavru kedilerde daha sık görülüyor bu hastalık
  • Kaczynski  (25.04.13 22:39:27) 
gentagut'dur muhtemelen o damla, bana da veteriner o ilacı tavsiye etmişti. ama yine de tekrar veteriner'e sormadan hareket etmemek gerekir


  • Kaczynski  (25.04.13 22:41:21 ~ 22:42:10) 
@kamera motor Göz damlasının ismi Gentavet-G veya Neo-Kort olabilir mi? Öbür kedinin çapak problemi için bunları kullanmıştık.


  • alicia dominica  (25.04.13 22:42:12) 
fluorecin göz boyama yapılıp cornea' da hasar var mı yok mu bakılabilir. sorununuz büyüh ihtimal travmatik. cornea' da hasar var mı yok mu bilmeden ilaç kullanmamanızı öneririm. kısma devam ederse bir veteriner hekiminize götürün.


  • mastor  (26.04.13 11:12:01) 
Veterinere götürdüm, konjonktivit imiş. Cumartesiden bu yana damlasını damlatıyorum. :) İyileşti. Bu bilgi de referans olarak burada durursa iyi olabilir gibi.


  • alicia dominica  (30.04.13 13:50:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.