[]

Netbook'a XP kurma problemi

Beyler başımda bir mesele var yardımcı olursanız sevinirim.

Kardeşimin netbookundaki Win 7 çok kasıyor diye silip Kubuntu yapmıştık. Pek beğenmedi Kubuntuyu. XP'ye geçmek istiyor

USB belleği sorunsuz XP bootable yapıyorum. Fakat XP kurulum ekranında sabit diski görmüyor. Gene USB'nin içine kurmaya çalışıyor XP'yi. SATA driverları olan SP3 XP ile denedim gene aynı sıkıntı oldu.

BIOS da bir ayar bulamadım sabit disk ile ilgili. Anlayan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.


Netbook modeli Compaq CQ10-700ST

 
bios default yap bi.


  • dokunmakalbime  (25.04.13 16:15:31) 
en başa hdd'yi koy f10 la başlatmaya geç.


  • lord  (25.04.13 17:30:08) 
iki yolun var. birincisi kolay yol.

netbook' un alt kapagini ac ve diskini cikartip baska bir bilgisayara tak. bu islem icin tasinabilir diskin varsa onun kutusunu acarak icindeki diski cikartip, netbookundan cikan diski bu kutuya takabilirsin. bu yontemle diski calisan bir pc' ye baglayarak netbook icindeki diskine yeniden windowsa uygun format at.

ikinci ve daha teknik yol ise bilgisayarini dos isletim sistemi uzerinden baslatacak bir usb hazirlayip (internette var) fdisk komutuyla diski yeniden bicimlendirmek.


netbookun diskini goremiyor olmanin nedeni diskin mbr kaydinin linuxa gore ayarli olmasi. bu yuzden erisemiyorsun windows tabanli sistemlerinden.
  • kratos  (25.04.13 17:57:42 ~ 17:59:13) 
cevap için teşekkürler arkadaşlar. mesele HP vb. üreticilerin sağını solunu kilitleyip kısıtlı olarak vatandaşa sundukları insydeh20 BIOS. Onu bir şekilde custom rom ile güncelleyip diski ideye çevirince işlem çözüldü. 2-3 gün uğraştırdı beni ama elimden kaçamadı kerata. bir daha kubuntu kuranı da zitsinler.


  • rosencruz  (27.04.13 02:22:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.