[]

Motosiklet aşıkları sorum sizlere!

Kaç yıldır motosiklet kullanıyorsunuz. Kaç yıldır A2 ehliyetiniz var. A2 ehliyetinize bu zamana kadar kaç kere, ne zaman, nasıl ihtiyacınız oldu? Ayrıntılarıyla cevaplayabilir misiniz? Mesela;

5 yıldır motosiklet kullanıyorum. 4 yıldır ehliyetim var. Bu zamana kadar iki kere çevirmeye denk geldim, biri e-5 karayolunda; öbürü Ankara'da gibi.

Bunu şunun için soruyorum, bizim bir arkadaşımız var ehliyetsiz olduğu halde her hafta Isparta-Konya yapıyor. Bazen kafası esiyor, Antalya'ya gidiyor. Aşağı yukarı 3 yıldır hiçbir polis ehliyet sormadı elemana(tabii plakası, kaskı, sigortası her zaman tamdır). Eğer bu kadar yoğun bir çevirme durumu yoksa, ben de bulunduğum ilçeden 90 km uzaklıktaki Konya merkez'e gideceğim. Biliyorum birçoğunuz tavsiye etmeyeceksiniz, ben de kendime tavsiye etmiyorum ama istatistiki olarak merak ettim vaziyeti...

Saygılarımla...

 
3 yildir yaz kis motosiklet kullaniyorum istanbul`da, 3 yildir ehliyetim var, 4-5 defa kontrole denk geldim. Ama ayni hafta icinde bikac defa denk gelen arkdaslarim var, sans isi.

A2 ehliyeti almak ehliyetsiz yakalanma riskini almaktan daha kolay, daha mantikli bence.
  • nawres  (25.04.13 00:55:05) 
şu an yamaha ybr var bende 250lik. çocukluğumdan beri kullanırım. 2 senedir ehliyetim var, hiç ihtiyacım olmadı. zaten genelde yaşadığım yerde değilde memlekete gidince kullanırım, motorum memlekette oraya gittiğim zamanlar kullanıyorum yani. orada da herkeste motor var ama hemen hemen kimsede ehliyet yok denilecek kadar az zaten.


  • vur joker vur  (25.04.13 00:56:04 ~ 00:57:15) 
ehliyetsiz kullanmak yasal olarak suç. şans işi yakalanmak ama yakalanırsan mahkemeye sevkederler.


  • yankee jumping  (25.04.13 01:17:03) 
2 yıldır A2 ehliyetim.öğrenciyim dolayısıyla param olmadığı için alamıyorum herhangi bir motor.

birkaç gün ybf 150,bi 15 dk da cbr 250rr kullandım(mükemmel bir alet).

bu tutku bazen o kadar bastırıyor ki okulu bırakıp bir an önce para kazanıp motor almak/kullanmak istiyorum.
  • bushido77  (25.04.13 03:53:02) 
Isparta-Antalya civarında kasksız motor kullananlara dahi polisin bir şey yapmadığını duyduğum için ve motorsiklet oralarda yaşam tarzı olduğu için (mecburiyetten adamın parası yok araba almaya motor alabiliyor) kafaya çok takmayın. İstanbul'da da bir tek köprü yolunda kuryeleri çevirirler ehliyeti var mı yok mu diye onun dışında kimse motorluyu durdurup sorun çıkarmaz. Köprü geçişleri hariç ;)
2008'den beri A2 ehliyetim var. Hiç çevrilmedim.

  • ozdek  (25.04.13 09:17:52) 
eskişehir'de çevrilen oldu mu peki? konya-eskişehir arasında?


  • dergus  (25.04.13 23:38:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.