[]

facebook ve utanma sorunsalı

şimdi efendim, ben ekşi sözlük yazarıyım. bunu bilen çevremde az kişi var, o yüzden rahat rahat yazıyorum. bir blogum ve twitter'ım var, aynı şekilde gerçekte beni tanıyıp orada da takip eden sayısı 20-25 falandır, yine rahat rahat takılıyorum. keza instagram, foursquare, hep öyle, birbirini tanımayan izole topluluklar.

ama gel gelelim facebook'ta herkes ekli amk, üstte de ad soyadım yazıyor. kendimle alakalı facebook'ta doldurmam gereken yerleri doldururken bile utanıyorum lan. iş durumum, bildiğim diller vesaire. eskiden facebook'u etkin kullanıyodum her türk genci gibi, sonra bi ara gösteriş yapmama imkan vericek bazı durumlar oldu erasmus falan, utandım hiç bir şey paylaşmadım lan dedim öyle şekil yapıyo gibi ne gerek var, bi 7-8 tane profil fotosu var o kadar.

e diğer yandan bakıyorum millet tuvalete gitse paylaşıyor. bi şekli var yani. e benim de şeklim var. tamam insanlaırn benle ilgili şeyleri buluşup, görüşüp 'keşfetmesi' güzel bir şey de, acaba bi yandan paso barlarda kızlarla fotolar paylaşan, ne bileyim sikko bi yerde işe girip hemen infosuna ekleyen tipleri görünce acaba benim de mi öyle yapmam lazım diyorum.

ne gereksiz bi duyuru oldu ya, harcadığım kilobayta yazık amk. (bkz: derdini sikeyim butonu) soru da şey olsun, size de oluyo mu bu? isim soyad ve tanıdığın herkes ekliyse bi çekiniyosun di mi?

 
1 tane profil fotom var.


  • groovettyn  (22.04.13 00:59:26) 
ustelik herkes de ekli degil. hayvan gibi kasiyorum fotograf eklemiyorum.


  • groovettyn  (22.04.13 01:00:39 ~ 01:00:56) 
konferansıydı , konseriydi , söyleşisiydi , film gösterimiydi kısacası etkinlik haberleri & duyuruları 'nı takip ettiğim bir mecra olmasa anında kapatırdım facebooku.


  • solskjaer  (22.04.13 01:07:01) 
Cok sayida kisi ekli facebook'umda ve en hicbir sey paylasmama ragmen surekli birileri ekliyor. Bence oldugundan fazla buyutuyorsunuz orayi. Utanma konusunda da sosyal fobiniz olabilir.


  • pokepoke  (22.04.13 01:31:59) 
Valla çekinmekle çekinmemek arasında gidip geliyorum ben, mesela bir şey yazacakken düşünürüm o kadar bu noktada çekingenim biraz. sana yediğin yemekleri paylaş demiyorum ama şehir değiştirdiğin zaman seninle görüşmek isteyecek insanlar olabilir yazılabilir bence, gezip gördüğün yerlerde güzel fotoğraflar çektiysen paylaşılabilir sonra çalıştığın işleri yazmakta da hiçbir şey yok. Ben de bu elitizmi anlamıyorum, yok efenim söyleşiler vs. Vs. Ler olmasa kapatacak kitle nasıl bi kitle ki uuuu çok coollar aman tanrım, yahu ben de insanların fotoğrafları, yazılar vs. Olmasa kapatırdım çünkü duymadığım bir haber duyabiliyorum, gitmediğim yerlerin fotoğraflarını görmek çok güzel, paylaşmayınca ne oluyor ki paylaş gitsin. Bi insanla aynı konuda aynı fikri paylaştığını bilmek bile güzel lan ayrıca i <3 candy crush :)


  • ekaterina  (22.04.13 01:33:24) 
hesabımı kapatalı 6 gün oldu eksikliğini hissetmedim zaten aktif olarak kullanmıyordum 1 tane profil fotoğrafım vardi kullanma amacımda etkinlikler haberler vs. ama bunların hepsi twitterda da var özet facebook gereksiz bi mecra


  • onheil  (22.04.13 03:51:40) 
hic bijey paylasmiyorum. anlatmam gereken insanlara zaten gercek hayatta anlatiyorum ne yaptigimi.

ha, bi de hayat inisli cikisli; bugun tatile gittin, gaza geldin yukledin, aldin $ukulari, ba$parmaklari, sonra memuriyet hayatina donunce ne bok yicen?
-noldu lan oldun mu filan dicek millet.

en iyisi hic paylasmamak. arkadasin dedigi gibi bi tane profil resmim var, o da ozellikle bulanik cektim. bir baskaldiri gibi dusun.

isteyen bulabilir, mesaj atabilir, tel. numaram da yaziyo, arayabilir.
yani guzel bir iletisim araci. ama resim paylajmak icin kullanmiyorum.
  • el desaparecido  (22.04.13 04:34:52) 
yok kullanmıyorum gibi bi anlam çıkmasın, 3-4 tane arkadaş grubumun özel grubu var, deli gibi giriyorum, mesajlaşmak için falan da. yani giriyorum. sadece bir şey paylaşmıyorum. neyse (bkz: derdini sikeyim butonu)na basıp durayım ben.


  • roket adam  (22.04.13 14:16:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.