[]

Gönül İşleri Soruları

Arkadaş cidden anlamıyorum anonim de olsa bir insana ilişkini anlatmak çok garip geliyor bana. Dışa kapalı olduğumdan falan değil eski ilişkilerimi anlatırım ancak mevcut ilişkide bir sorunu ben burada anlatsam haliyle sevgilimin konuyla alakalı olumsuz yönlerini anlatıcam, okuyanlar onu bu anlattığım olumsuz davranışlardan yargılayacak ama aslında şükela olan iyi yönlerini bilmiyorlar ki? Bunun ne pis bir şey olduğunu daha liseliyken ilk ciddi ilişkimde sevgilimin benden bu şekilde soğutulduğunu farkettiğimde anlamıştım. Sonrakiler de hep yaptılar bunu, suçum olmamasına rağmen bana karşı tavır aldılar hep. Bekara karı boşamak kolay ne de olsa. Ondan sonra ben de kimseye anlatmadım ancak bana anlatan olduğunda veya laf açılıp da konuşulduğunda da hep ayrılmalarına neden oldum, sonra bundan da tiksindim kimsenin ilişkisine karışmamak için kendimi zorluyorum mesela. Sırf bu yüzden sevgilisi olan kızla azcık samimi muhabbet kurmaya çekiniyorum bunu da sevgilisinden ayırıcam diye. İlişki iki kişinin arasında birşey değil mi, çok aşırı durumlar harici dışarı açılmaması gerekmez mi?

Ne soruyorum ben?
1- Burada ilişkiyi anlatıp da sadece soru içinde verdiğimiz verilere göre gelen cevapların sağlıklı olacağını düşünüyor musunuz?
2- Cevap verirken karşı tarafın nasıl etkileneceğini düşünüyor musunuz?
3- Hangi durumlarda bu konular 3. kişilere danışılmalı?

 
az çok baktığıma göre insanlar öyle burada deneni harfi harfine yapmak için sormuyor ama içini açıyor biraz. yakına anlatmak zor olabilir. yabancı insanlara anlatmak daha kolay olur bazen.

1.sağlıklı olmaz hepsi ama olan da olabilir
2.düşünmüyorum
3.anlatmak istiyorsa anlatır insan bazen isimsiz olabilmek daha rahat anlattırır hatta
  • didi  (21.04.13 16:28:46) 
1. Sağlıklı değil elbet. Takma akılla iş olmaz. Kaldı ki benim gidik aklıma güvenip de ilişkisini ona göre yönlendiren insanda da kafa yok demektir.

2. Çok hayati bir durum sözkonusu değilse, düşünmüyorum. Banane, o düşünsün. Ben fikrimi söylüyorum. Çünkü onlar da onu soruyor.

3. Kişi için çok içinden çıkılmaz ve günlük hayatı akatacak bir raddeye gelmedikçe 3. kişilerle paylaşılmasını, akıl-fikir istenmesini doğru bulmuyorum.
  • eski kafasi gidiklerdenim  (21.04.13 16:29:47) 
bazen insanlar bunalir ve akil almak isterler bu durumda faydali olunabilecekse tecrubelerle yanitlamak iyidir degilse soytarilgin alemi yotur.

adam zor durumda olmasa yardim istemez
  • mazungu  (21.04.13 16:46:11) 
bunların amaçları zaten tavsiye almak değil, "artık benim de bir ilişkim var" ya da "ilişkim iyi gitmiyor aranızda benimle ilişki kurmak isteyen var mı" gibisinden mesajlar vermek. yoksa nasıl bir mal ilişkisini internet üstünden tartışmaya açar ki.


  • midesiz  (21.04.13 16:47:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.