[]

Borcunu Ödemeyip Keriz Yerine Koyan Arkadaş

Merhabalar Ahali! Şimdi bu er kişisi arkadaş, ocak ayının başında benden 400 tl borç istedi, aybaşında öderim dedi.Doğal gaz faturası içinmiş. Hemen o gün avans alıp, o saat eft ile parayı yolladım.O günden beri bundan tık yok.Bu aybaşına kadar ses çıkarmadım,mahcup etmiyim, istemiyim dedim.Ama arkadaş benim maaş da 2000 tl.O paraya ihtiyacımız var. İki çocuk okutuyoruz.Neyse, aybaşından beri arıyorum bunu, açmıyor telefonlarımı.Halbuse,ödeyemeyecek durumdaysan ya bi miktarını yolla, ya da" 6 ay sonramı, bir sene sonra mı ne zaman ödeyebilirsin" diycektim.Facebook tan mesajla sordum, okumuş mesajı yanıt yok.Eşim boşver belki çok sıkışık surumdadır diyor ama insan bi telefon açıp da, durumunu izah etmezmi arkadaş yaa.Tamam çok bi para olmayabilir belki onun için ama benim oğlum gözlüğünü kırdı,sgk 3 yıl dolmadan yeni çerçeveyi ödemiyo.Bantladım öyle gidiyo okula. Kızım deseniz, 23 nisanda beyaz ayakkabı istediler okuldan gösteri için, alamadık ayağını sıkan ayakkabalarla dans edecek çocuk.Benim evlatlarımında ihtiyacı var.Naapsam facebooktan duvarına borcunu öde yazıp rezil etsem mi. Telefonu alo diyince, suratıma kapttı az önce de.




 
Muhahaha

Aslında gülünecek bir şey değil kusura bakma ama Alo diyince suratıma kapattı diyince dayanamadım.

Kimseye borç vermeyeceksin, senden borç isteyenden sen borç isteyeceksin. Doğanın kanunları...
  • bilan  (19.04.13 15:34:03) 
valla tek çare dayak gibi duruyor. tabi öncesinde göz korkutucu, küfürlü bir uyarı fena olmaz. belki gözü korkar da öder.


  • zgrydn  (19.04.13 15:34:55 ~ 15:35:40) 
calistigi yeri biliyorsaniz patronuna veya baska cekinecegi kisilere anlatmakla tehdit edin.

korkutmadan "istedigin zaman ode, ama resmilestirelim" diye kontrat imzalatsaniz?
gerci acmiyor demi$siniz.
  • el desaparecido  (19.04.13 15:38:06) 
sms at bi taraftan da. ödeyemiyorsan başkasından bulmaya çalışayım gibi şeyler söyle, belki 3-4 ay sonra ödeyebilirim falan der. gaz ver biraz. durumun yoksa sorun değil ama bi haber ver, ona göre plan yapıyım de. rezil etmeye kalkarsan o paranın üstüne soğuk su içersin bence.


  • sezercik yavrum benim  (19.04.13 15:38:06 ~ 15:38:56) 
Valla arkadaş Düzce Akçakoca'da.Ben İstanbul'dayım.Dayak şiddet filan bize ters işler.Bunun zaten kumar borçları da varmış.Ama kendisi dindar geçniyor. Başbakana methiyeler düzen, sıkı bir Akp li.


  • old possum  (19.04.13 15:38:31) 
sms atıyorum arkadaşlar. Onlarada cevap vermiyor.belki de okumuyor bile. İşinden de kendi isteğiyle ayrılmış öyle demişti bana.


  • old possum  (19.04.13 15:40:02 ~ 15:41:00) 
hocam, sonuna kadar haklısın. mesele ödemesinden ziyade, saygı duyup bilgilendirme yapmasında... muhtemelen bu herif ödemeyecek borcunu, onu söyleyeyim. en azından tatlı dille ödemez, yakasına yapışmak lazım, ona da gerek görmüyorsunuz anladığım kadarıyla. böylece de bir arkadaşlığın daha sonuna gelmiş bulunuyorsunuz, eleman 400 lira için, bir dostundan vazgeçmiş, durum o...


  • ruhibirbanyo  (19.04.13 15:43:28) 
harbiden senın dediğine benzer bir durum yaşadım Eskiden aynı şirkette çalışıyorduk adamla borcu aldığında da aynı şirketteydik sonra o ayrıldı borcunu ödemeden gitti arıyorum açmıyor telfonlara cevap vermiyor facede şirket sayfası vardı bir şey paylaşmış hemen yorumu yapıştırdım altına borcun vardı bana şu kadar ne zaman verceksın diye altına yorum :D yazmış o gidiş o gidiş bu şekilde arkadaşlara kaptırdığım paraları biriktirsem şimdi bir ağaoğluda bendim belki :D kaç hikaye var Allah kolaylık versin dostum sana da bu arada çoluk çocuk ...


  • netadam  (19.04.13 15:45:30) 
ruhibirbanyo, haklısın. Ödemeyecek.


  • old possum  (19.04.13 15:45:35) 
hem parası yoktur hemde yüzü


  • facebook  (19.04.13 15:51:23) 
Bir dakika akçakoca'da mı oturuyor bu vatandaş ve akçakoca'da doğalgaz mı kullanıyor? Akçakoca'ya doğalgaz geldi mi yahu? Bence o parayı iddiaya bastı, böyle kötü alışkanlıkları olduğunu bildiğiniz kişilere borç vermeyin. Bence onu afişe edin, facebook'ta bu arkadaşa borç verdik, telefonlara bile bakmıyor falan yazın.


  • Tutkun  (19.04.13 16:26:26) 
%100 güvendiğin adama borç para vereceksin.
benimde alacağım var.
adamın yüzüne etmediğim hakaret kalmadı.
adamda tık yok amk :)
  • 100 tl degerindeki google adwords hediye ceki  (19.04.13 17:03:34) 
Tutkun; Akçakoca'da oturuyor vallaha.Doğalgaz faturası diye istedi yaa benden.İyice kerizlemiş beni şimdi anlıyorum.


  • old possum  (19.04.13 17:12:34) 
faceboo duvarına yaz amk, o silmeden gören görür nasıl biri olduğunu en azından


  • tombalabala  (19.04.13 18:05:35) 
Vallahada yazdım o utanmıyor da ben mi utanıcam yazmaya. Yazdım. Günah benden gitti.


  • old possum  (19.04.13 18:30:31) 
sonuç ne hacıt ? parayı kurtarabildin mi ?


  • tombalabala  (03.05.13 13:27:11) 
Sizinki kerizlikten çıkmış,kerevize dönmüşsünüz.Savcılık filan deseniz korkar belki. Hesaptan yollamıssınız,dekontta var elimde dersiniz.


  • lola35  (03.05.13 13:36:41) 
Siz o 400 Lira'nın üzerine bir kalem çekin. 400 Lira'yla güzel bir hayat dersi almışsınız. Bir insan kumar oynuyorsa, her gün paketlerce sigara içiyorsa, belli bir geliri yoksa, doğalgaz faturasını bile ödeyemeyecek duruma geldiyse, verdiğiniz para hayır parası olur anca.

Ha arkadaşınız vardır. Ayda 5bin lira kazanıyordur. Ama bütün parasını bir seferde harcaması gerekmiştir. O zaman verirsiniz "al kardeş 400 Lira, ay sonunda ödersin" dersiniz.
  • bazilika  (03.05.13 13:48:21) 
Son durum :Yalnızca ortak arkadaşlarımızın görebileceği şekilde (yani benim tarafımdan yalnızca ortak arkadaşlar görebiliyor, onunkini bilemem)arkadaşım bir cevap ver, benimde ihtiyacım var, ne durumdasın? Teleonları açmıyosun. Mesajlara dönmüyorsun yazdım. 6 gün sonra bunu görür görmez sildi bu.Bu arada bir arkadaş paylaşımı beğendi :)İşe de girmiş ayrıca öğrendim. Mesaj kutuma adikarı, çirkef karı ödemeyen senin gibi olsun lan! yazmış ama hala ödemedi bi tık yok yani anlıycaanız.


  • old possum  (03.05.13 15:48:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.