[]

İngiltere'den gelecek postanın güvenliği vs. Kargo

Geçen sene İngiltere'de yüksek lisansımı bitirdim, şimdi İstanbul'dayım. Mail atıp "Hacı benim diplomayı yollayın" dedim. Tamam dedi, ama "standart posta ile yolluyoruz, that is not totally secure and takes a long time" dedi bana. "İstersen kargo yaparız" dedi ki fiyatlar şöyle:

Option 1 - UK £10
Option 2 - Europe £25
Option 3 - USA and Canada £30
Option 4 - Far East and Australasia £35
Option 5 - Rest of the World £40

Biz Europe bile olsak 25 pound'a değer mi sizce? Normal posta ile bana ulaşmama olasılığı nedir? Zaman önemli değil de, "not totally secure"a takıldım ben.

 
yurtdışından gelen postalarda pek sorun olmuyor ama risk almaya değmez, diploma bu.
25 değil 60a mal olsun gerekirse, riske değmez.

  • dahinnotha  (19.04.13 11:05:57) 
Hocam Royal Mail'den korkma ama, PTT'den kork. Nothing is entirelly secure bu alemde zaten.


  • arnatuile  (19.04.13 11:06:46) 
diploma gibi önemli bir evrağım yurt dışından gelecek olsa ben bir saniye tereddüt etmeden en güvenli yoldan ulaşmasını isterdim. bizim ülkemizde diplomanın kaybolması halinde yenisi verilmiyor. oralarda nasıldır bilmem ama gene de bu ihtimali düşünmek lazım.


  • hevipeyra  (19.04.13 11:12:17) 
kargolatmak lazım bunu. diploma sonuçta. kırışmadan, kaybolmadan gelsin ki daha çerveletip duvarına asacan :D


  • jedilance  (19.04.13 11:34:47) 
bende gecen sene ingilterede bitirdim master ı. benim diplomayı normal kargo ile yolladılar ve hiç bir sıkıntı olmadan elime ulaştı. ayrıca zarfın içine kalın bir karton koyuyorlar o yüzden kırışacagını sanmıyorum.


  • Notts  (19.04.13 12:23:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.