[]

Sürekli eşya değiştiren insanlar

ya böyle çok tanıdığım oldu benim. aklıma takıldı şimdi alakasız yere. sürekli araba ve telefon değiştiren insanlar var, en geç 1-2 ayda bir değiştiriyorlar sürekli arabalarını/telefonlarını. bir arkadaş var mesela, en son nexus 4 almıştı 1,5-2 ay önce, şimdi satıyorum dedi, yerine ne alacaksın diye sormuşlar çıkınca iphone 5s demiş. arabalar keza, bazen 1 ayda 2 farklı arabayla bile görebiliyoruz. yorulmuyorlar mı? haddim diil tabii ama meraktan soruyorum tamamen. çabuk sıkılan insanlar mı oluyorlar genelde bunlar?




 
tatminsiz insanlar oluyor genelde bir de para çok geliyor.
ama nexus alıp memnun kalmayıp iphone'a geçmeye doğru yolu bulmak derim. gerçeği varken taklitleriyle fantazilere gerek yok.
araçta da öyle yeterince düşünmüyorlar alırken sonra beğenmeyip zararına satıp kafalarındaki aracı bulmaya çalışıyorlar. onda da fantaziye gerek yok bmw 3.20d alana kadar bu böyle sürer.
  • ozdek  (19.04.13 10:48:48) 
ekonomiyi donduren insanlar onlar. ellesme:)
kredi kartiyla falan yapiyorlarsa cok ayip ediyorlar,
ama fazla para olunca rahatsiz ediyo malumunuz
  • el desaparecido  (19.04.13 10:49:13 ~ 10:49:33) 
1 2 ayda eşya mı değiştirilirmiş. o tip insanlar kıymet de bilmezlar bence. 8 yıldır 3. telefonumu yeni aldım mesela. ne gerek var durmadan değiştirmenin.


  • asilyis  (19.04.13 10:51:28) 
bence böyle insanların yapacak işleri güçleri, ne bileyim hobileri, hedefleri yok bir şeyler satın alıp değiştirerek kendilerini mutlu hissetmeye oyalamaya çalışıyorlar. benim çevremdekiler öyle en azından.

edit: işi gücü yok derken tabii ki emekli hayatını kastetmedim. çalışıp para kazanıyorlardır ama kendini geliştirme, mutlu olma, sosyal olarak rahatlama, stres atma vs. adına bir meşguliyetleri yok.
  • yue  (19.04.13 10:52:21 ~ 10:55:38) 
bu benim görüşüm;
o tarz insanların maddeyi değiştirme eğilimi insan ilişkilerine de yansıyor ve çevresinden-arkadaşlarından çabuk sıkılıp yamuğunu gördüğü zaman edğiştirmeye gidiyor.
seçeneği fazla gördüğü için hoşuna gitmeyen bi özelliğe tahammül etmek yerine yenisini alarak daha iyisine, belki de hakkettiğini düşündüğü şeye, gitmeye çalışıyor.
  • dahinnotha  (19.04.13 10:57:38) 
Parayı bir yana koyacak olsak bile çok saçma bir iş bence. İnsanın yeni bir telefon/arabaya alışması zaman alır. Ne o öyle... Ya parası o kadar çok ki ne yapacağını bilemiyor, ya da etrafa gösteriş yapmak istiyorlar bence.


  • long live rock n roll  (19.04.13 11:02:35) 
modern tektip insan modeli onlar hacı,
düşün ki bir şey moda olunca bana yakışırmı demeden alır giyer gezer.
son 1 yıldır aynı telefonu kullanıyorum bozulmadığı sürece kullanırım mesela,
sürekli farklı olmak veya yen yeni şeyler kullanmak gibi bir derdim de yok.
ama bazı insanlar bu şekilde bir fark yaratma çabasındalar.
bırakalım öyle olsunlar.
elinde yeni bir telefon dahi görsem sormam muhabbetine girmem o da anlatamayınca çatlar zaten :)
  • seyduna6687  (19.04.13 11:41:37) 
belki ucuza alip, karli satiyor. bazilari vardir, ticaret erbabidir, guzel pazarlik yapar. ucuza alir, pahali satar. ucuz araba bulunca aliyordur, kar edecegi musteri cikinca da satiyordur. sonucta bunlar zamanla degerini kaybeden seyler. kar edebiliyorken satip, degistirmek mantikli.

degisiklik de iyidir ayrica.
  • crucio  (19.04.13 12:26:16) 
İkinci elden ucuza alıp, uygun fiyat verene satıyordur. Üstüne para da kazanıyor olabilir.


  • zombi  (19.04.13 13:22:37) 
ben hiç uğraşamam mesela o tarz şeylerle. telefon aldıysam bozulana kadar kullanırım, araba alsıysam en azından 2 sene binerim ve maddi imkanım olmasına rağmen elimdekiyle de mutlu olabilen biriyim. bir şeyi mutlaka almalıyım demem için bir olayının olması gerekiyor, elimdeki telefonla iphone5'in yaptığı telefonun yaptığı her şeyi yapabiliyorsam iphone5 almak bana saçma geliyor.

babam da tam olarak bahsettiğin şekilde biri. kendisinin her konuda hevesi 2 gün sürüyor. jeep mi aldı, ertesi gün birisi hocam sana mercedes yakışırdı niye mercedes almadın dese bu hemen "mercedes'ler de güzel, biraz binip satayım bunu en iyisi" moduna giriyor ve 6 ayı bulmadan satıp mercedes alıyor. bu sefer de jeep daha ferahtı, yeni modeli çıkacakmış onu alayım moduna giriyor. bu sırada aslında sahip olduğu gayet iyi arabaların tadını hiç çıkaramıyor, çoğu insan onda olan şeylere gıptayla bakarken bu sahip olduğu şeyleri değil de sahip olmadığı şeyleri düşünüyor. tatminsiz ve mutlu olmayı bilmeyen insanlar olduğunu düşünüyorum.
  • kayranin kedisi  (19.04.13 15:43:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.