[]

Ev arkadaşlığı meselesi-kendini enayi gibi hissetmek

Merhaba,

Kendimi aptal gibi hissediyorum, anlatayım.

Ankara'da kirada yalnız kaldığım bir ev vardı. Konya'da araştırma görevlisi olunca ev arkadaşı bulup kirayı paylaşmak istedim. Ekşiduyuru'dan bir arkadaşın acil ev duyurusuna cevap verdim, neyse geldi arkadaş konuştuk ettik anlaştık.

İlk etapta, kiranın yarısını veremem(225), 150 flan versem olur mu bu aylık dedi. Vereceğine olan inancımla kabul ettim. 1 hafta sonra Kira günü yaklaştığında parasının olmadığını söyledi(yalan söylemiyordu muhtemelen), olunca verirsin dedim ben ödedim. Yaklaşık 1-2 hafta sonra, önümüzdeki dönemler için kiraya katkı sağlayamayacağını, ancak faturaları ödemek istediğini söyledi. Şimdi kiraya katkı yapmıyor ancak faturaları ödüyor.

Kendimi enayi gibi hissetmemin sebebi, arkadaşın bazı harcamalarını farketmek. Örneğin, sigara içiyor ve bunun aylık gideri nereden baksan 180 lira. odasında şarap şişesine rastladım(ne harcamış ne almış diye bakma amacıyla değil, odasına sohbet maksatlı girdiğimde gözüme çarptı). bunları gördükçe kendimi enayi gibi hissediyorum, çünkü ben olsam böyle bir durumda bırakın sigara içmeyi, içmediğim yarım kalan sigara paketlerini satmaya çalışırdım, gerekirse part-time çalışırdım neyse.

bu konuları açtığımdaysa bana cevap vermiyor, asıl aptal gibi hissettiren de bu. ancak geçici kalacağını bildiğim için çık da demiyorum, kendisine karşı bir arkadaşlık bağı da oluştu çünkü, gidecek yeri de yok.

hayır iyilikse bu, kursağımda kalıyor. yoksa ben fazla mı enayiyim?

 
Ev arkadaşlığı çok zor, para mevzusunda sorun yaşamadım ama bilirim. Büyük ihtimalle devamlı kafanı kurcalıyor ve sinir oluyorsun. En iyisi durumu açıkça belirtip evden göndermen.


  • mylord  (18.04.13 15:50:10) 
ben çocuğa 150 lira borç verdim.
ağzını siktiğimin ibinesi gidip mangal yapıyor ocakbaşında ve 70 tl ödüyor.
ama bana olan borcunu ödemiyor.
adama etmediğim hakaret kalmadı.
adam hala yemin billah ediyor.
ben de hergün arayıp hakaret ediyorum.
50-30-50 yavaş yavaş alacağım.
en azından hakaret etmem zevkli oluyor :))
bir de şerefsiz mahalleden arkadaşım yani:)
  • 100 tl degerindeki google adwords hediye ceki  (18.04.13 15:50:51) 
of ya ben de hayatım boyunca para ile ilgili konularda o kadar fazla enayi yerine kondum ve o kadar fazla para kaybettim ki seni çok iyi anlıyorum. bence başta dürüst davranmamış olması çok itici çünkü en baştan beri o parayı ödeyemeyeceğini muhtemelen biliyordu.

ayrıca sende bir enayi yerine konma psikolojisi oluştırduysa eğer ona belli bir zaman dilimi verip başının çaresine bakması gerektiğini söyleyebilirsin. çünkü sen de ihtiyacın olduğu için ev arkadaşı arıyordun.

iş bulabilir yani hayat çaresizlikten ibaret değil.
  • paint it purple  (18.04.13 15:52:20) 
ben on beş yıllık canciğer arkadaşımın evinde kalmak zorunda kalsam bile kiranın üzerime düşenini vereyim, fatura ödeyeyim bilmemne yapayım diye teklif ederim, seninki hiç tanımadığı insanın evine girip para veremem diyor. basbaya beleşçilik. arkadaşlık bağı da oluştu falan diye hiç kendi kafanı karıştırma, böyle böyle zaman içinde garipsememeye başlarsın hepten enayi durumuna düşersin.


  • nxtrls  (18.04.13 16:00:40 ~ 16:01:11) 
ortak yasamlarda cok var oyle tipler, yuzu yumusak, dost canlısı bir insansin anladigim kadariyla ama sunu bil ki gelecekte yüzüne dahi bakmayacaktir muhtemelen. bu tarz insanlari sırtında taşıman gereksiz.

ha varsa durumun, koymuyorsa, veren el alan elden üstündür hesabi okşuyorsa gururunu, bi bağ varsa aranızda komple gozlerini yumup bir daha para meselesini aklina dahi getirmemen gerek kendini kotu hissetmemen icin.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (18.04.13 16:07:47) 
öyle arkadaşlık bağı olmaz. ayrıca cevap bile vermemek ne demek ya. bence mühlet verin ve o zamana dek ödeme yapmazsa yol verin. bakımevi açmadınız orada, siz de araştırma görevlisiymişsiniz geliriniz belli sonuçta. enayi değilsiniz fazla empati yapıyorsunuz ama kimse size aynı hoşgörüyü göstermezdi emin olun.


  • quasiromantic  (18.04.13 16:10:26) 
Bence tez vakitte karşına al konuş, evden gönder. İyi niyetini suistimal etmiş. Gidecek yeri olmayan, maddi sıkıntısı olan adam harcamasına dikkat eder, keyfi harcamalarını mümkün olduğunca azaltır. Belli ki ona da yanaşmıyor. Kimseye böyle bir iyilikte bulunmak zorunda değilsin, üstelik enayi yerine konarak. Faturalar için biriyle evi paylaştığına değmez, bence gereğini yap.


  • Lethe  (18.04.13 16:26:13) 
kapı açık arkanı dön ve çık istenmiyorsun artık.


  • jamswety  (18.04.13 17:17:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.