[]

windows server kurulumu hakkında

windows server kuracağım da active directory, dns server, dhcp server.. hepsini yazmıyım şimdi bütün bilgisayarlarda aynı ayarı mı kullanmam lazım. misal dns serveri kurarken ip falan giriyosun ya her bilgisayara farklı bi ip mi atamam lazım. konuya vakıf arkadaşlar yardımcı olabilirse müteşekkir olurum..




 
Kaç tane win server kuracaksin bilmiyorum ama; tabiki her bilgisayarin ip adresi farkli olacak. Istersen tek bilgisayara birden fazla ip adresi tanimlayabilirsin.

Daha baska sorularin varsa sorabilirsin ayrica.
  • trimpot  (11.02.09 09:55:59) 
teşekkürler trimpot.. tek bilgisayara birden fazla ip tanımlamasını nasıl yapıcam. misal active directory kurarken tcp/ip ayarlarında kendi bilgisayarımın

ip adresi: 192.168.1.100
subnet mask:255.255.255.0
default gateway:192.168.1.1

prefered dns server: 192.168.1.100

şeklinde. diğer bilgisayarlarda sadece ip adresi mi yoksa diğerlerini de değiştirmem lazım. subnet mask, default gatew.. gibi. yardımın için saol.
  • sokak cocugu  (11.02.09 18:18:27) 
Soruyu yeni gördüm, kusura bakma.

Bir bilgisayara birden fazla ip adresi tanimlamak için: ag ayarlarindan özelliklere, oradan tcp/ip'ye, oradan gelismis'e girip ekle bölümünden istedigin ip adresini girebilirsin.

subnet mask ve default gateway her ag mantiginda oldugu gibi, diger pclerde de ayni olmali evet.
  • trimpot  (12.02.09 21:41:00) 
eyvallah makbule geçti. birden falz ip atamak ne gibi avantajlar sağlar zararı var mı ..


  • sokak cocugu  (12.02.09 21:47:29) 
Herhangi bir zarari yok. Gerçi 2'den fazla ip atamaninda bir anlami yok. Zaten ip bloklari 10..11..12..13... diye gider. NS olarak bu ip adreslerini tanimlayacaksiniz. Ag üzerinde baska bir serverda olmamasi gerekiyor tabiki.


  • trimpot  (13.02.09 13:20:24) 
çok saol trimpot yardımların için, aklımı aldın vallahi, aklımdaki soruları yani, eyvallah.


  • sokak cocugu  (13.02.09 14:39:06 ~ 14:41:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.