[]

domain uzmanları

bi domain takibindeyim, 1 ay sonra süresi dolacak
bende backorder yapayım diyorum.
backorder ile ilgili bir kaç sorum olacak

1. 3 kişi backorder yapmışsa kim alır ?
2. backorder'dan domaini alamazsam parayı backorder parasını geri alır mıyım
3. sahibi süreyi uzatırsa ne olur
4. backorder name.com da 50$ ilen godaddy 20$ olmasının farkı nedir,
5. backorder ile kazanırsam domain için yıllık para verecek miyim tekrar ?

 
2 - parayı geri alamazsın.


  • hiprap  (17.04.13 15:00:51) 
1. Hangi servisi kullandigin ve onlarin da hangi servisi kullandigi onemli.
Once servis domaini alir, sonra acik artirma uygular. (bir cogu boyle calisiyor)
2. GoDaddy de alabilirsin. Yada servisi baska domain ile, o domaini alana kadar kullanabilirsin. (yillik hizmet suresi dolmadigi surece)
3. Sahibinde kalir alan adi
4. Backorder dedigi sey bir hizmet, GoDaddy de yillik 20$ verip, GoDaddy'nin domaini almasini sagliyorsun. GoDaddy alir ve baska kullanicilar da talip olursa, bunun uzerine daha para odemen gerekiyor. Yani 20$ sadece bu hizmeti alabilmen icin, alan adini alman icin degil.
5. Evet vereceksin.
  • ekyil  (17.04.13 15:10:58) 
snapnames.com
namejet.com

snapnames.com domain yakalama işinde en başarılı firma.
ikinci olarak namejet.com a bakabilirsin.

eğer şu anki domain Godaddy aracılığıyla alındıysa, Godaddy.com üzerinden backorder yap, aksi halde yapmana gerek bile yok, Godaddy başka firmalar üzerinde kayıt edilmiş domainleri yakalama işinde iyi değildir.

snapnames.com'da backorder yapmak bedava (bedava dediysem 59$ ama yalnızca kazanırsan ödersin, kredi kartı bilgilerini baştan doğru vermen şart authorization için 0,1$ çekerler sonra geri yatırırlar o parayı hesabına), yalnızca backorderi ya da backorder sonrası backorder yapan kişiler arasında yapılacak açık artırmayı kazanırsan ödeme yapman istenir. Aynı mantık namejet.com'da da geçerlidir, yalnızca domaini kazanırsan ödeme yaparsın.

Godaddy.com'da ise backorder için direkt para ödersin, açık artırmaya giderse, açık artırmaya katılmak için de ayrıca bir 10 - 15 $ ödeyip 1 senelik Auctiona girebilme hakkı kazanırsın.

Sahibi domainin süresini uzatma hakkına sahip tabii ki. hatta domainin expired olacağı tarihten sonra 40 gün içinde (expired olmasına rağmen) domain üzerinde hak talep edebilir (redemption period)

not: bir domain expired olma tarihinden tam 50 gün sonra tamamen boşa düşer, ya da backorder edilen firma tarafından kapılır. expired olduktan sonra redeption period ve pending delete gibi periodlar vardır. bunların tamamlanması expired tarihi + 50 gün gibi düşünebilirsin.

backorder ile domaini kazanırsan + 1 yıl için ödeme yapmana gerek olmaz çünkü, backorder yaptığın firma domaini kendi üzerine geçirirken en az 1 senelik domaini uzatmak zorunda kalır. bu sebeple uzatmana gerek kalmaz, ama başka bir registrar firmaya taşımak için 60 gün beklemen gerekir.
  • crystalsoul  (17.04.13 15:45:44 ~ 15:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.