[]

beyoğlu apartman terası ortak kullanım

Merhaba duyuru ahalisi;

Cihangir de 5 katlı bir apartmanda 3 yıldır yaşıyorum, ortak, deli manzaralı bi terasımız var. 2-3 ayda bir çıkardım hava almaya o kadar.

En son çıkmaya yeltendiğimde(bugun) zincirle kapısının kapatıldıgını gördüm. Herhangi bir imza izin vb. toplamadan en üst kat sakinimiz pek de sakin olmayan asabi amca ses yapılıyor diye kapıya zincir vurmuş:(

Kibarca anahtarı almak istedim, bana kapatıldı orası, çıkmazsınız, biz de çıkmıyoruz, balık yapıcatık bak yapmıyoruz gibi cevaplar verdi.

Yani anahtar hem onlarda var, hem de vermiyorlar kimseye.
Gece 4 lere kadar parti yapanlar olmuş, adam rahatsız olma kısmında haklı ama yaptığı meşru mudur, gidip kilidi açmanın bi yolunu bulayım mı merak ettim.

Şimdiden teşekkürler!

not: insanların özgürlük sınırlarımı çiğnemesine dayanamayan bi insanım!

 
apartmanca ortak karar alın, çoğunluk ne derse uymak zorunda. belirli kurallar konulur, ona göre hareket eder herkes. eğer kendi tapulu mülkü değilse ortak kullanım alanlarında kafasına göre böyle bir kural koyamaz.


  • elikası  (09.04.13 16:23:12) 
Eğer ki adamın dublex mantığıyla terasta onun malı değilse, kullanabilmeniz gerekir. Tabiki parti falan veremzsiniz çok yüksek sesle yasak bu zaten polise şikayet etse polis gelir. Bu bizi ilgilendirmez gürültü yapanları polise şikayet edersiniz deyin.


  • secilmis uye  (09.04.13 16:34:41) 
bir zincir makası ve en yakın tarihe konulacak apartman toplantısı işinizi görür. bizde bbir karar verileceği zaman bir toplantı oluyor, o toplantıya belli sayıda insanın gelmesi gerek, yoksa toplantı olmuyor. ikinci toplantıda isterse 5 kişi gelsin (84 daire var) o toplantı da alınan karar geçerli oluyor. ilk durumda da ikinci durumda da yarısından 1 fazla oyla herkes karara uymak zorunda. ortak alansa belli kuralları olur ama kimse kimseyi engelleyemez.


  • Elena  (09.04.13 17:53:14) 
Genelde apartmanların çatıları, bodrumları ortak kullanım alanıdır, bu teras da normalde adamın şahsi mülkü değildir muhtemelen. yoksa bugüne zaten çıkartmazdı kimseyi... apartman ahalisi tarafından bu şekilde bir karar alınmadıysa da adam bildiğin hakkınızı gasp ediyor..


  • ruhibirbanyo  (09.04.13 17:57:41) 
çok teşekkür ederim cevaplarınız için, öncelikle çoğunluk sağlanıp böyle bir karar alınmış mı kontrol edeceğim, teras ortak ama bundan eminim, sonra da çıkmanın bir yolunu bulup, tepki alırsam da polisi çağırabileceklerini söyleyeceğim. (ben kesinlikle uygun saatlerde sessizce çıktım hep şimdiye kadar)

yaptığı cidden hak gasp etmek, hatta ellerindeki anahtarla kendilerinin çıkıp bir şeyler yaptığına eminim!(adamın mangal yapıcaktık önermesinden ben bunu anladım)
  • balli borek  (09.04.13 18:54:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.