[]

Çok fazla kilolu olmayanların kilo verme durumu

Fazla kilolu olmayanların kilo vermesi daha mı zor oluyor? Kilolu ya da 5 kilodan fazlası olan insanlar duyuyorum diyetlerle 1 ayda 5 kilo falan verebiliyorlar. Diyetlere bakıyorum bana fazla geliyor öğünler. Yesem daha çok kilo alırım gibi yani.
Ama buna karşılık son aylarda 3-4 kilo aldım 48-49 kiloyum. Bu kiloları geri vermek istiyorum ama veremiyorum. 1.60 boyundayım. Basenlerimin erimesini ve popomun biraz daha sıkılaşmasını istiyorum. göbeği bir şekilde halledebilirim sanırım. uzaktan bakıldıgında fit duruyorum belki ama sıkı değilim hiç.
Ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim diyet ve spor konusunda?


 
her insanin yapacagi diyet ve spor farklidir bir defa onu anlamakta fayda var.

120+ kg üstü insanlar icin yapilmis bir diyeti takip etmek size kilo kaybettirmez, dediginiz gibi alabilirsiniz. Zaten fit e yakin bir gorunume sahipseniz ve sıkılasmak istiyorsaniz duzenli spor yeterli olacaktir.

Bunun yaninda diyet degil ama yediklerinize dikkat etmekte fayda var. Mesela cok su tutan tuz ve sekeri azaltmak gibi.(abartip kesmeyin, vucudun ikisine de yuksek oranda ihtiyaci var, ozellikle kadinlarda olmak uzere tuz eksikligi tiroid ile ilgili problemlere davetiye cikartir, karbonhidrat ise gun icinde ayakta durmanızı saglar)

duzenli spora baslayin. imkaniniz varsa guzel bir fitness salonuna gidin. sadece kosarak, kardiyo yaparak gobegi eritebilirsiniz ama sıkılasmak cok zor. bu sebeple salonda calismak daha mantikli.

bol bol sivi alin. su sisesi elinizden dusmesin gun icinde. evet, tuvalet ihtiyaciniz artacak ama bol sivi tuketimi sart.
  • archely  (02.04.13 02:52:44) 
sikilasmak demek vucudundaki kas kutlesini arttirmak demek. nedense agirlik calismalarindan kadinlar falan cok korkuyor, sanki 5 kiloyu kaldirip indirince profesyonel vucut gelistirmeciler gibi olacaklarini veya bacaklarinin alman defans oyunculari gibi sisecegini zannediyorlar. sozun ozu gidin bi spor salonuna, cok guzel bir vucuda sahip olursunuz.


  • jangbogo  (02.04.13 03:58:34) 
Evet, nispeten daha zordur. Kas kütlesini arttıracak şekilde direnç ve güç egzersizleri süreci hızlandırır ve vücudu sıkılaştırır.


  • arnold schwarzeneger  (02.04.13 08:22:25) 
aynen çok daha zor oluyor.
53 kiloyum, 160 boyundayım. 3 aydır hayvan gibi pilates yapıyorum, ilk ay her bölgeden 6'şar santim inceldim. ikinci ay 3-4'er santime düştü. son ay ise 1 cm bile oynama yok. bu süre zarfında toplamda sadece 3 kilo verdim. (yağ-kas kütlesindeki ağırlık farkı olduğu için kilo çok takmıyorum açıkçası)

halbuki aynı sınıfta 55 yaşında bir teyzemiz var. hareketleri yarıda bırakır ve üstelik de düzgün de yapmaz. ama 88 kiloluk abla 2 ay içinde 20 santim inceldi. gel de kıskanma.
  • halanne  (02.04.13 10:26:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.