[]

çekirdek kahveyi öğüterek istediğimiz forma getirmek

elimde daha yeni aldığım bir adet www.delonghi.com 'dan var,

bununla birlikte deneme yapabilmek için tchibo 'dan edindiğim çekirdek türk kahvesi ve çekirdek filtre kahve mevcut.

makinenin kullanma kılavuzunda bişeyler yazıyor elbette, ama daha önce bu makineyi kullanmış olan ya da makine kullanımı hakkında fikri olan tecrübeli arkadaşlardan, 1 den 8 e kadar olan öğütme derecelerinden, ideal türk kahvesi için hangi rakamı seçmem gerektiği, filtre kahve -french press ve filtre kahve - makine kağıt filtre için hangi ayarı seçmem gerektiği konusunda yardım bekliyorum, bununla birlikte espresso için de kaçı seçip öğütmeliyim bilen varsa çok mutlu olmayı planlıyorum,

ayrıca makineden bağımsız olarak, "kendi kahveni kendin öğüt ve taze taze tüket" sloganıyla daha yeni adım attığım koskocaman kahve dünyası ve birbirinden leziz kahve çekirdekleri edinme konusunda (nerden alınır, nerden alınmaz, hangi marka hangi ürün kaçırılmamalı vb gibi - ancak şuruplar konusuna hakimim)tavsiye verebilecek arkadaşlara da minnetar olurum,

her ikisi için de şimdiden teşekkürler.

 
tchibodaki kasiyere sorabilirsin, emin olmamakla berabe rtürk kahvesi 1, french press 3, makine de 5 numara diye biliyorum.


  • yakuza123  (28.03.13 17:14:36) 
sözlükten kahvedelisi'nin kahve ve markalar ile ilgili entrylerini oku, bayağı bilgi alırsın.


  • whoosie  (28.03.13 17:22:08) 
makineleri bilmiyorum, ben el değirmeni kullanıyorum ama türk kahvesi için en incesidir, espresso bir yükseğidir, french press en kalınlarından biridir. deneyerek de görebilirsin bunu. internette de resimlerden karşılaştırabilirsin öğüttüklerini. ancak ben olsam bu tip ucuz fiyatlı öğütücüler yerine çok daha ucuz ama kullanışı makinelere göre zahmetli olsa da, daha etkili ve pahalı makinelerle aynı işlevi gören sözen el değirmenlerinden kullanırdım. sadece french press ve filtre kahve için makineyi kullanmak daha akıllıca olabilir.

taze kahveler internet dışında ne yazık ki pek bulunamıyor. hele ki tchibo'nun çekirdekleri rezil durumda. onun dışında starbucks ve türevlerinin de kahveleri genelde bayattır. bu yüzden taze kahve için tek seçenek internet. bu konuda kahvefabrikası, baristasepeti gibi yerler siparişin üzerine çekirdikleri kavurup ertesi gün yolluyor. son zamanlarda sadece kahvefabrikası'ndan sipariş veriyorum ben, rahatlıkla alabilirsin, oldukça hızlılar da. ayrıca bir ara ingiltere'de hasbean.co.uk sitesinden de çekirdek almalısın, oldukça iyiler.

ayrıca kahve yapmak için ne kullanıyorsun bilmiyorum ama aeropress denilen muhteşem icadı denemelisin. fiyatı makinelere göre çok uygun, ancak lezzet olarak çoğu makineyi tokatlayıp yere serebilecek potansiyelde. bunu da yine internetten sipariş verebilirsin.
  • soso  (28.03.13 19:06:34 ~ 19:09:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.