[]

Format atmacaya yardım eden var mı?

Şimdi bende win7 var. bunun üzerine xp kurmayı düşünüyorum fakat daha önce ikinci bir işletim sistemi kurmadım; bu yüzden aklıma bir-iki soru takılıyor.

birincisi: xp kurarken harddisk ekranında normalde "c" sürücüsünü seçtiğimizde çat diye formatlayıp üzerine kuruyordu. şimdi ben nasıl bu c'yi formatlamasını önleyeceğim?

ikincisi: bu ikinci işletim sistemi de "windows" "program files" gibi dosyalar kullanacak, e bunları ayrı mı dosyalayacak yoksa varolan dosyaların içine mi kopyalayacak yeni şeyleri?

şimdiden teşekkürler!

 
bildiğim kadarıyla xp varken ikinci işletim sistemi olarak win7 kurarsın ama win7 varken ikinci işletim sistemi olarak xp kuramıyorsun.

daha öncesinde partition açman lazım iki tane. birine xp birine 7 kurmak için.
  • sutlu nescafe  (27.03.13 21:28:45) 
en basit şekilde:
C-D gibi ayrı bir sürücü oluşturup oraya kurabilirsin. diyelim oluşturduğun sürücü E ise oraya kurduğunda C formatlanmaz.
kurduktan sonra sadece windows xp açılır, windows 7 kullanamazsın. bunun için BCD editlemen gerekir, basit bir işlem internetten bulabilirsin nasıl yapıldığını ve programını(EasyBCD).

eğer win7 de formatlanabilecek ve uğraştırmayacak durumdaysa, çok program ve kayıtlı şey yoksa en güzeli önce xp sonra 7 kurmak. ek işlem yapman gerekmiyor.

not:alttaki cevap için yazıyorum. xp üzerine 7 kurduğunda(farklı sürücüye) kesinlikle xp'yi kaybetmezsin. açılışta sorar hangisini kullanmak istediğini.
  • ucan spagetticanavari  (27.03.13 21:35:17 ~ 23:35:31) 
hocam xp ve win 7 nin bootloaderları farklı olduğundan xp kurulu bilgisayara win7 kurarsan xp yi kaybedersin aynısı tam tersi içinde geçerli ancak xpyi bi şekilde geri getiriyolardı başlangıç ayarlarıyla oynayarak .farklı partitionlara kurman bişey değiştirmez.


  • itcalledheavymetal  (27.03.13 22:17:28 ~ 22:18:06) 
windows 7 ortamında windows xp ortamını çalıştıracak windows virtual pc programını da kullanabilirsin.(ben bunu xp'de ancak çalışan bir program için yapmıştım, xp'i kurmama gerek kalmadı)


  • hiperaktifmanyetik  (28.03.13 09:10:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.