[]

Arkadaşlar acil bir durum - kedi doğum

Bizim apartmanda bi kedi doğum yaptı ama bir takım gerizekalı komşular yok kokuyor bilmem ne diye bi poşete koyup atmak istediler, ben de dayanamadım bu sabah içeri aldım. Dün gece gördüğümde 2 kedi doğurmuştu, şimdi 2 tane daha var. Kediyi içeri alınca rahat etti sakindi falan. Bişey yemedi sadece süt içti. Şimdi de evi turluyor, yüzüme bakıp miyavlıyor, acaba acı mı çekiyor hala ya da ne istiyor olabilir ? Kedi kumu aldım hatta alışkın değildir diye toprakla karıştırdım ama yapmadı tuvaletini. Evde dört dönünce dışarıyı mı istiyor diye dışarı çıkardım orada da bir turladı falan o kadar. Gel kızım dedim yine yukarı eve çıktık. Ama miyavlayıp dört dönüyor evde ne rahatsızlığı var bunun?
Ha bir de kuyruğunu devamlı hızlı hızlı sallayıp titretip duruyor.

Edit: Arkadaşlar anne kedi düzeldi ama iki yavruyu kaybettik. :( Diğer ikisi iyi ama, hele bi tanesi tam tosun :)

 
belki bi yavrusu eksiktir? bütün yavruları içeride mi?


  • icim urperiyor  (20.03.13 23:10:11) 
ev içerisinde kendine uygun ortam bulamamış olabilir. değişik şeyler deneyin. kumaşları yatırdığınız bir köşe ya da karton kutu içine kumaş serin falan. kendine yer arıyor olabilir. bulana kadar kendini kasıp doğumu tamamlamayabilir.


  • wiillii  (20.03.13 23:12:15) 
arkadaşlar doğum dün gece başladı, bu sabah bitti. Bir de gündüz çok rahattı, yavrularını emzirdi uyudu falan.
Bir de ateşi var sanırım bayağı ondan mı böyle huzursuz acaba?

  • davy_jones77  (20.03.13 23:13:46) 
Kuyruk titmesi, seni gördüğüne sevindim anlamına geliyor esasen ama miyavlayıp seni rahatsız ediyorsa, bi sıkıntısı vardır yanında dur bakalım bi süre, ne yapacak ilgi göster azıcık. Biraz da yavrualara yanaş bakalım ne tepki verecek.


  • saiko  (20.03.13 23:18:19) 
icim urperiyor'un söylediğine ihtimal veriyorum ben de. anne kediyle birlikte yavru kedileri ilk aldığınız yere bir tekrar inin. eğer diğer yavrusunu arıyorsa hemen deli gibi miyavlayıp aramaya başlayacaktır. yok yapmazsa bi fikrim yok.


  • Kaczynski  (20.03.13 23:20:02) 
yer ariyordur o, yavrular aciktaysa bundan rahatsiz olur. bizim bi tane vardi cok hosuma gittigi icin eve almistim 2 hafta sonra ortadan kayboldu, ara tara birde baktim ki tavan arasinda eski bi kanepenin icine saklamis yavrulari.

sokak kedisi malum belki de ''sote'' bir yer ariyordur yavrularina.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (20.03.13 23:43:18) 
ben bunu doğum yaptığı kutuyla aldım getirdim ama kutu kanlı falan diye aldım bunu da yavruları da temiz bi kutuya koydum, ondan olabilir mi acaba?


  • davy_jones77  (20.03.13 23:43:35) 
muhtemelen, yeni dogum yaptiklarinda koruma icguduleri had safhaa oluyor. yavrucaklar ayaklanana kadar evde birakacaksan eger sote bir yere koy yavrularla anneyi. annenin girip cikabilecegi yer olsun. ve anne eve ve sana alisana dek yavrulara yaklasmamaya calis.


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (20.03.13 23:54:06) 
Yavrular ulu orta bir yerdeyse saklayacak yer arıyordur belki. Huzursuz olmuş olabilir yer değişikliklerinden falan dolayı çünkü yeni doğum yapmış kediler çok korumacı oluyor.
Ama aklıma direk içeride bebek kalmış olabileceği geldi. Bu tip durumlar olabiliyor, kedi doğumları 24 saati bile aşabiliyormuş zaman zaman. Bir aksilik olmuş içeride yavru kalmış olabilir, kasları yorulduğu için dışarı itemiyor olabilir. Ne bileyim bebek içeride ölmüş olabilir, düşürecektir vs vs. Yani demem o ki bir ihtimal durumu ciddi olabilir. Veterinere götürebilirseniz iyi olur. Bir şey yoksa bile doğum sonrası kontrol ettirmenizde fayda var.

  • buff  (21.03.13 00:16:16) 
yavrulara dokundugunda reddetme olasiligi da olabiliyormus diye duymustum bi kere. cik bi gun evden kafasina gore takilsin saklasin yavrulari :)


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (21.03.13 01:00:17) 
Kedilerde doğum süresi 24 saate kadar çıkabilir. iki doğum arasında 1 saat geçtiği halde,, kasılmalar sürdüğü halde yavru gelmemişse güç doğum ve müdahale gerekebilir. Sanırım sizde böyle bir sıkıntı yoktur diye düşünüyorum, doğum tamamlanmış gözüküyor.
Davranış anormallikleri bu evrelerde görebilirsiniz.Biraz içgüdünün devreye girdiği zamanlar bunlar.Ateş olsaydı bağırmak gezinmek yerine halsizlik daha olası bir belirti olurdu.
Bütçeniz varsa bir yavru kedi maması almanız daha iyi olur, anne için. Yavruları esmeyen bir yerde tutunuz, altları temiz tutun,koliyi ara ara değiştirebilirsiniz.
Anne ne yapacağını bilir, ona güveniniz.
  • mastor  (21.03.13 09:32:12) 
nasil oldu, duzeldi mi kedi arkadas? merak ediyoruz, guncelleyin burayi.


  • tmesut  (21.03.13 23:01:29) 
up up up meraktayiz reyiz.


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (21.03.13 23:51:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.