[]

kaç litre viski sokarız...

www.eksiduyuru.com

şurada anlattım ama sorunun ikinci kısmı var.

arkadaşım fransadan alacak maksimum kaç şişe sokalım bir sorun olursa çocuk saftır gümrük işinde patlar 4 şişe yeterlimidir ?

 
valizdekiler size bagli ama duty freeden kisi basi en fazla 2 sise (veya bazen 2lt) diye biliyorum. bilete isliyorlar ya.


  • jimjim  (20.03.13 11:48:09) 
örneğin fransadan 4 litre getirsek memur aç valizi dese sorun çıkar mı yada aç valizi deme ihtimali nedir.


  • kulustur  (20.03.13 11:49:10 ~ 11:54:33) 
terorist veya sapik tipi yoksa demez kim ne diyecek. yalniz kirilabiilir iyi sarin pata kute firlatiyorlar ucaktan indirirken valizleri


  • jimjim  (20.03.13 11:59:53) 
valize koyarken kazaklara iyice sarmalayip 10 sise sarap tasimisligim var, bavula en az 5 sise koyarim turkiyeye her gidisimde. almanyadan katiliyorum bu arada. almanyada bagaja verdigimden problem yok, indigimde de hic problem yok. turkiyede gumruk memuru gormedim daha.almanyaya indigimde bir kez cevirildim yuz ifademde asiri sinirlilik varmis diye kotu bir gundu dedim valizi actim bakmadilar bile. koyabildigin kadar sise koy yani sadece bavul cok agir oluyor. ama kasin gozun stresten oynamasin durduk yere, rahat ol.


  • eick  (20.03.13 12:15:00) 
dış hatlar çıkışta hem gümrük hem de gümrük sonrası polis kontrolü var, ikisine de yakalanmak/yakalanmamak şans işi ancak bunun için terörist/sapık kılıklı falan olmaya gerek yok.


  • efx  (20.03.13 12:36:31) 
Türkiye'deki Duty Free'lerde bir şişe yüksek alkollü (visk, votka, rakı vb), 2 şişe düşük alkollu (baileys, şarap vb) alma hakkınız var (toplam 3 şişe). (Utanmasalar onu da kaldıracaklar yakında). Diğer arkadaşların dediği gibi ben de gittiğim ülkeden 2 şişe viski filan atıyorum bavula güzelce sarıp. Şu ana kadar herhangi bir kontrol olmadı. Zaten gümrük memuru siz dümdüz giderken elinizdeki duty free poşetini gördü mü sizin zaten duty free'den aldığınızı düşünüyor galiba. Pek elleşmiyor.


  • Copernic  (20.03.13 12:40:34) 
3.5 lt civarında bavulumda vardı, 2 de duty freeden almıştım fransadan gelirken, çeken falan olmadı geçtik gittik. istanbul atatürkte veya ankara esenboğada mı ne yolcu çıkışında hemen çıkmadan solda mı ne bazen rasgele gümrük kontrolü için çekiyorlarmış. içiciyim dese bişi olmaz heralde


  • jedilance  (21.03.13 02:22:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.