[]

no signal

şimdi sevgili arkadaşlar bugün bilgisayarı açmayı denedim ,denedim diyorum çünkü açtığımda no signal yazıp ekran kararıyor fakat pc ve monitör çalışmaya devam ediyor bütün kabloları yeniden çıkarttım taktım nafile virüs mü girdi acaba nolur bi yardım edin.
şimdiden teşekkürler.



 
kasadan monitöre gelen kablo farketmeden güçlüce çekildiyse ekran kartı yerinden oynamış olabilir. sendeki gibi bir sonuç ortaya çıkar.


  • can see  (31.01.09 14:14:26) 
kasadan monitore veri gitmedigini gosterir bu uyari. kablolari iyice kontrol etmelisin.


  • astaroth  (31.01.09 14:52:05) 
RAM sorunu gibi geldi bana.


  • trimpot  (31.01.09 15:08:47) 
ram sorunu olacağını zannetmiyorum pek. önce ekran kartının yerinden çıkıp çıkmadığını kontrol et. eğer yerindeyse kabloların dişlerini kontrol et. belki kırılan dişler olmuştur. o da olmadı kablo içinde belki bir kopma olmuştur. farklı bir kabloyla dene.


  • teritori  (31.01.09 15:33:35) 
ramle bi alakası yok bence monitör kasa arasındaki kabloda yada ekran kartında sorun var


  • enter saltman benim  (31.01.09 15:59:42) 
öncelikle cevaplar için teşekkürler,ne denediysem olmadı açılmadı(açılırken dıt sesi gelirdi şimdi o da yok)peder sistem çökmüştür diyor,durduk yere olabilir mi acaba?


  • madrigal  (31.01.09 19:32:07) 
sistemin çökmesiyle alakası yok tabi çökmekle kastınız donanımsal bir sorun değilse. Dıt sesinin gelmemesi bilgisayarın bios a kadar dahi gelemediğini gösteriyor. Kasayı açıp yana yatırıp tüm bağlantıların üzerine bastırmak ve gevşemiş bağlantılar varsa sağlamlaştırmak denenebilecek ilk şeydir.Sonrasında anlayan biri ile birlikte ram çıkarılır parçalardan fazlalıklar çıkarılır anakart bomboş sadece cpu,ram,ekran kartı ve güç kaynağı olacak şekilde denenir. Yine açılmıyorsa farkli ram işlemci vs ile test ederek sorunun nerde olduğu anlaşılabilir. ancak bunu yapmak için belirli bir donanım bilgisi sahibi olmanız gerektiğini unutmayın. Aynı zamanda diiit diiit gibi uzun sinyaller veya bir ses var mı? bunlarda sorunları anlatabilir.


  • ned flanders  (31.01.09 20:54:45) 
@ned flanders, öncelikle teşekkürler öyle teknik bilgiye sahip değilim zaten servis çağırdımda (p.tesi geleceklermiş ) sesler gelmiyor dııt dııt diye, ekran kartının bağlı olduğu kabloyu çıkartıp taktım her şey sağlam yane gevşek değil birazdan kasayı açıp denemeye çalışacağım.


  • madrigal  (31.01.09 21:05:57) 
Yukarida neden "RAM Sorunu" dedigimi umarim anlamissindir.

Çalistigim sirkette ayni durumdan mustarip bir bilgisayari iki gün önce önüme getirdiler. 2 RAM vardi ve tekini çikarttim bilgisayar açildi. Sorunlu RAM'de çöpe gitti.
  • trimpot  (31.01.09 22:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.