[]

Göndereyim mi?

konuyu zaten okuyunca anlarsınız.

"Merhaba; uzun zaman oldu.

Dur, sakın geçip gitme cümlelerimi; bunca süredir yazdığım ilk ve son yazı olacak sana.

Aradan 5 yıl (hatta 6 da olabilir, senden sonra zamanı saymayı bıraktım) geçti. Bu sırada çok şeyler gördüm, çok güldüm, ağladım.

Sana anlatacak o kadar çok şeyim var ki aslında. Ne çok film izledim, kitap okudum düzinelerce, hüzünlü ve neşeli bir çok şarkı dinledim...

Ama konumuz bu değil.

Çok zor günlerden geçtim o uzak diyarlarda. Bir kere devrim, bir kere de iç savaş atlattım o ülkede. Gariptir, senin bu saçma ve kötü yerlerden çok çok uzakta olman ve bir şekilde mutlu olduğunu düşünmem güç verdi bana.

Senden sonra tanıdığım, hayatıma sokmak istediğim birkaç kişi oldu ama yapamadım. Seninle karşılaştırmaktan kimseyi kabullenemedim. Anılarla da yaşamaya, yalnız olmaya alışmıştım zaten. Ne olurdu ki zaten bir daha bir başkasının elini tutmasam? Varsın bir başıma olsun bütün yaşadığım bütün sevinçler, hüzünler; varsın bir koltuk yastığına sarılayım veya bir kitabın sarı sayfalarını koklayayım.

Hangi bencil ve mantıksız insan düşünebilir karşısındakinin sadece kendisiyle mutlu olabileceğini? Nasıl karar verebilir; kendisinin, sevgilisine layık olabileceğine?

Belki de gerçek aşk kaçmaktır sevdiceğinden, delicesine koşmaktır uzaklara.

O’nu hep güzel bir yaz gününden kalma sıcacık gülümsemesiyle; biraz solmuş bir tablo gibi aklına kazımaktır; kim bilir?


Artık büyüdüm, adam oldum ve askere gidiyorum. (biraz geç oldu ama olsun : ) ) Bugün ilk kez kendimi düşünerek, sana verdiğim sözü bozarak bunu yazıyorum. Hani demiştim ya daha ilk tanışmamızda; hayatından çıktığım an bir daha ben seni hiç rahatsız etmeyeceğim diye. Bugüne kadar tuttum bu sözümü. Sana bunca zamandır ilk kez hoşça kal diyorum.

Ayrılmamızdan sonra hiç fırsatım olmadı söylemeye.
Hoşçakal
"

 
Ben alacağın muhtemel ve haklı cevabı söyleyeyim de: "Öf amma edebiyat parçaladın be!"


  • nevarki  (16.03.13 23:41:31) 
not: görüleceği gibi hala seviyorum. Ama bir yandan da veda etmek istiyorum.

6 senedir bir kez bile konuşmadık.
  • thracian  (16.03.13 23:42:02) 
hayır.


  • arkadaslarim bana einstein diyor  (16.03.13 23:42:18) 
az önce ben de eski eski sevgilime bişi yazdım, ancak sildim. sen de sil yazma hiç.

not: bizim de altı sene oldu.
  • it's just a cigarette  (16.03.13 23:44:08) 
insan kendini yıllarda geçse tutamıyor, anlıyorum. birçok kişi gördüm böyle mesajlar atan/arayan soran. fakat hepsi 'geçmiş.' geçmişi canlandırmak bilmiyorum ama sizin için çok da iyi olmaz. kimseye de sanırım olmadı. yanlış anlamayın, bir beklentiniz, gelmeyecek bir cevabınız var demiyorum. sadece daha kötü ve daha üzücü ve daha, daha... insanlar hayatlarına hiç bakmadan devam ediyorlar. eh arkalarına desek daha doğru olur. siz de arkanıza bakmadan:
atmayın.

  • erenbey  (16.03.13 23:47:57) 
aynen öyle. geçmiş adı üstünde geçmiş ve bitmiştir. benim de yok mu söylemek istediklerim, bir kez olsun görmek istediklerim? tek bir gülüşüne bir çok şeyi feda edebileceklerim? var ama artık bitti ve gitti. asla eskisi gibi de olmayacak. o nedenle atma. ne kendini ne onu üz.


  • arkadaslarim bana einstein diyor  (16.03.13 23:51:46) 
Erkek olan sensin, ve çok daha duygusalsın.
Emin ol kız bunu küçümsemeyle karşılayacaktır. Duygusal konularda kızlar severlerse başka oluyor sevmezlerse tamamen duygusuz ve acımasız oluyorlar. Deneme derim

  • efrasiyab87  (16.03.13 23:54:18) 
gönder kardeş. ama bunu gönderme. çok cins bir üslubun var. leyla ile mecnun setinden mi yazıyorsun?
yalın bır bıcımde soyle boyle boyle ıste senı ozledım ve askere gıdıyorum.

ama mutlaka yolla. yoksa bitiremeyecek gibisin.
  • öptüm sezen  (16.03.13 23:54:44) 
Ben olsam böyle bir sey göndermem ama ben bu tip bir sey yazamam da, öyle bir insan degilim. Yazdigin sey seni yansitiyor, zamaninda o da seni-böyle bir mektup yazacak birini- sevmis, demek ki göndermek istiyorsan göndermelisin. Ama yane 5-6 yil ne demek tahayyül edebiliyor musun? Insanlar biraktigin noktada kalmazlar. Kafanda sevdigin kisi yok artik, biraraya gelseniz bu kim la dersin.


  • hophophoba  (17.03.13 00:15:32) 
İlla göndereceksende öptüm sezenin dediğini yap. çok kısa ve öz olsun.

Yollamaman her daim iyidir tabii
  • efrasiyab87  (17.03.13 00:16:56) 
bunu gonderme.


  • tdl  (17.03.13 00:32:37) 
ya bu cumartsi gecelerinin amk. yapma abim yapmaa.


  • ooziee  (17.03.13 00:37:24) 
benim bile içim cız etti. bir de siz o kadar şeyler paylaşmışsınızdır illa ki hoşuna gider duygulanır o da. bir şey olsun umuduyla yazmadığını düşünüyorum bunu. çok da güzel olmuş, helal olsun. yalnız "sevdiceğinden" değil de "sevdiğinden" yapsana orayı :)


  • nıç  (17.03.13 01:13:53) 
bir kağıda yaz ama yollama.


  • muk  (17.03.13 01:35:46) 
"ben senden ağız tadıyla ayrılamamıştım,şimdi ayrılayım askere de gidiorum duygusallaştım da bilio musun" yaz daha iyi.


  • physcos physcos  (17.03.13 10:23:36) 
gönder, çünkü göndermezsen rahat edemeyeceksin.
ama büyük ihtimalle cevap alamayacaksın onu da bil.

  • shedracon  (17.03.13 14:24:26) 
yorumlarınız sayesinde biraz daha düşünme kararı aldım, biraz daha sadeleştireceğim. belki daha net olacağım.


  • thracian  (17.03.13 16:20:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.