[]

programlama dilleri

bir programlama dili öğrenmek istiyorum, 0 birine neyi önerebilirsiniz ilk olarak?

kitap veya site önerisi verirseniz çok mutlu olurum ayrıca.

edit: istediğiniz programlama diliyle yapabilirsiniz denen ödevlerimi sürekli excelde yapmaktan sıkıldığım için sormuştum soruyu. ilerde de işime yaracak formüllerimi yerleştirebildiğim güzel arayüze sahip şeyler de yaratmak istiyorum. birilerinin bir şeyleri öğrenme isteği ve öğretme isteği diğerini neden rahatsız eder anlayamıyorum. neyse cevaplar için teşekkürler :)

 
istanbul'daysan sana müthiş bi kurs ve hoca öneririm :)


  • lord  (15.03.13 12:35:50) 
algoritma mantığı sonra da c ye başlamalısın.genelde bu şekilde başlanır


  • amusan  (15.03.13 12:41:27) 
c ile başlama bence hayatının hatası olur, java daha mantıklı başlangıç olarak, c'deki pointer mantığını kavrayana kadar soğuyabilirsin dilden öyle lanet bişey. java iyidir cidden. site olarak bilemiycem ama youtube'da thenewboston'un kanalından yararlanabilirsin java tutorial'ı olsa gerek


  • jedilance  (15.03.13 12:52:19) 
  • tonakai  (15.03.13 12:55:45) 
bayılıyorum bu kurs programcılarına
ben de amatör olarak bina yapmayı ögrenmek istiyorum.

bilgisayar mühendisi, yazılım mühendisi diye profesyonel, bunun 4 5 sene egitimini alan adamlar neden var acaba?
  • cruseo  (15.03.13 13:14:53) 
@ cruseo herkes mektepli olarak bu işi yapacak diye bir durum mu var? bir sürü insan tanıyorum mühendisten daha iyi kod yazan, hak eden kapıyor işi.
her sektörde başladı bu da, "siz öğrenirseniz biz mezunlar ne yapacağız?:(" ağlaşmaları. işini düzgün yaparsan işsiz kalmazsın, ben veya bir başka alaylı senin yerini doldurmak için can atmıyor.

edit: mor inek, www.code.org bir göz at.
  • devorgilla the gunslinger  (15.03.13 13:28:30) 
@devorgilla the gunslinger
ben kendimden bahsetmiyorum, benim işimi kapamaz bir kurs programcısı zaten merak etmiyorum, neden iş şahsileştirildi bi çözemedim ama...

ben amatör olarak kendi kendime bina yapabilirmiyim kursa gidip? veya ben çok belgesel izledim, bi ameliyat yapiym diyince yaptırıyorlar mı bunu soruyorum ben.
  • cruseo  (15.03.13 13:53:44 ~ 13:59:13) 
@devorgilla the gunslinger
mühendisten daha iyi kod yazan birini bulursun ama yazılım üretmek kod yazmakla sınırlı değil bir sürü süreci var bu işin test aşamasından tasarım aşamasına.Şu programcıların kendilerini yazılım mühendisi ilan etmeleri sinir bozucu bi' durum.

Bu arada önerim
python programlama diline başla
dersler için codecademy iyidir.
  • herman hesse  (15.03.13 14:09:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.