[]

kargo (ebay satıcıları)

türkiye'den dünyaya + abd'ye seramik-çini filan satsak malum kırılabilir ürün hangi kargoyu kullanacağız ptt kargo vs.?

paketleme filan işini bizim mi halletmemiz lazım veya kargo firmasının bu tür kırılabilir eşyalara özel seçenekleri mi oluyor?

bir de gümrük işi nasıl oluyor?

yurtdışından alırken belli bir limit var onu düşünerek yüksek fiyatlı bir ürün almıyoruz gümrükten kurtulmak için peki satarken düşünmemiz gereken bir şey var mı, yoksa onu alıcısının mı düşünmesi gerekiyor?

 
mesela ptt'ye gittiğinde veya ups tarzı şirketlere, kutu seçenekleri olur. eşyana göre köpük sağlarlar, o şekilde halledersin.

ebay'den bir şey alırken nasıl biz 75 euro limitini düşünerek alıyorsak onların problemi oluyor o ki problem çıkacağını sanmıyorum böyle 300-400 dolarlık ürün değilse. bu konuda en hassas gümrüklerden biri bizimki diye biliyorum. uzun lafın kısası; adamın problemi.
  • yeni dunya duzeni  (11.03.13 16:32:35) 
daha iki hafta önce ptt ile gönderdim.
kırılabilecek 350 dolarlık ürünlerdi.Yalnız şöyle bir saçmalık var ptt de , bir yer bunu güzelce paketleriz kırılır etiketi yapıştırırız derken diğer bir yer kırılacak ürün gönderilmez dedi ve ben nasıl paketlediysem öyle gönderdi.yani herhangi bir şeye koymadan ptt ye güven olmaz o yüzden.
ups de ise ailem çalıştığı için biliyorum özel olarak sarılıyor ama gözümün önünde sarılan şey kırılmış şans eseri.
biraz şansa kalmış bu kırılma olayı.
gümrük de ise hiç bir sorunla karşılaşmadım ben sanmıyorum bir sorun olacağını.
  • colorwithnotexist  (11.03.13 16:45:27) 
doğru düzgün paketlendiği sürece senin ya da kargonun paketlemesi bir şey değiştirmez, ama gönderirken ekstra paraya kıyıp taşıma esnasında gelecek zararlar için sigorta satın alabileceğin bir gönderi metodu kullan derim.

potansiyel gümrük vergileri alıcının sorumluluğu, ama açık artırmana bunu not düşmeyi unutma.
  • slackerbitch  (11.03.13 20:50:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.