[]

Ne Yapayım?

İş yerimde çalıştığım yerde kendi işimi yapmadığım için çok rahatsızdım. bunu da sürekli dile getirip, müdürümle paylaştım. sonunda kendisi de ikna oldu ve beni kendi işimle ilgili bir yere geçirmeye ikna oldu.

neyse bir de şart koştu. yaptığın iş çok kilit bir iş ve bu işin bana dönmesini istemiyorum. sana performansından memnun olmadığımız bir arkadaş gönderiyorum. ona da bu işi son şans olarak veriyorum. ona 2 ay içinde öğret, sonra da seni başka bir müdürlüğe önereceğim dedi.

şimdi soruna geliyorum. bu öğreteceğim adam çok iyi. ama aşırı tembel. ben hayatımda hiç bu kadar siklemez bir adam görmedim. adam hiçbir şeyi siklemiyor. yanıma geldi anlatıyorum, anlıyor. sonra yerine geç sana göndereceğim raporu incele bir de kendin yap diyorum 2 gündür daha yapmamış.

ben de ne yapacağımı bilemiyorum. müdüre gitsem, zaten topun ağzında adamı işten çıkaracaklar. adamın yanına gidiyorum hallederiz kanka ayaklarında. bir de kocaman adam. abim yani.

tecrübeliler önerilerinizi alayım.

 
çalışmayan adamın işten çıkarılmaması için bir sebep var mı?


  • whoosie  (06.03.13 09:29:02) 
adam çalışmıyorsa senin yapacak bir şeyin yok. elinden geleni yap adam için. o kadar. gerisi onun derdi. işten atılmasını da siklemesin kendisi o halde.


  • sen git ben geliyorum  (06.03.13 09:31:31) 
ürkütücü senaryolarla durumun vehametini anlamasını sağla. senaryodan kasıt.

bak kaç yaşındasın ,bu yaştan sonra iş bulmak zor, dışarıda işsizlik var, kovulmanın eşiğindesin, zaten bahane arıyorlar, eğer kronik bir yorgunluk-rahatsızlığın varsa söyle yardımcı olayım ama sen de kendini bu kadar salma. gibi
  • dokunmakalbime  (06.03.13 09:32:53) 
Raporu adımlara bölebilirsin. "Şu kadarını yap, iki saat sonra vakit ayırıp bakacağım, sonrasını o zaman konuşuruz" diyebilirsin. Böylelikle neredeyse saat başı takip edip adama illallah dedirtip en sonunda yapmasını sağlayabilirsin. Bakarsın bir noktadan sonra utanmaya başlar, yapayım bari der.

Belki de bu senin için de ayrı bir sınavdır. Tembel birini çalıştırabilmeyi başarırsan başka terfiler de seni bekliyor olabilir.
  • placebo  (06.03.13 09:37:33) 
madem o kadar çalışkansın, iyilikseversin, patronlarını da çok seviyorsun onun işini de sen yapmalısın.


  • midesiz  (06.03.13 09:37:54) 
hacı adama durumu inceden izah et, kırmadan açıkla yani.
baktın olmuyor adamın hak ettiği bir durumla karşılaşması kadar doğal bir şey yok.
sen elinden geleni yaptın.
iş hayatında iyi insan olmak yetmiyor.
  • seyduna6687  (06.03.13 09:43:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.