[]

at eti

neden avrupalılar bu kadar dert etti at eti olayını
kandırıldıkları içinmi
sağlık açısından sorun mu yaratıyor ki at eti
onlarda caizdir gibi hedelerde olmaz?

 
caizlik, kandırılmaktan ziyade, haber değeri taşıdığı ve skandalmış gibi empoze edildiği için bence. örn; geçen hafta bir jandarmanın ölen gençle ilgili bir video çıkmıştı. o videoyu, ölen gencin yardımına jandarma koştu diye yayınlasalar kimse o olayı farketmeyecekti bile.


  • dokunmakalbime  (05.03.13 14:18:53) 
  • delusion  (05.03.13 14:19:12) 
sorun ilk dedigin gibi at eti satiyorsan ustune at eti yazilmasi gerekiyor.
misal findik/fistik allerjisi olan biri ustune 'findik/fistik icermez' yazan bir sey aldiginda eger icinde varsa, bu sefer ciddi saglik sorunu ile karsilasabilir. yoksa cogunlukla at eti satan kasaplar bile bulunabiliyor avrupada.

  • tonakai  (05.03.13 14:20:43) 
Bir de şu var, herhangi bir yiyecek ürünü sattığında eğer bunu yasal yollardan satıyorsan bunun sağlıklı olduğunu belgelemek zorundasın. Tezgah altından / yasal olmayan yollarla satışa sürdüğün ürün çoğunlukla bu testlerden geçmemiş ürün oluyor. Yani adam sana tam sağlıklı doğada koşan atları yemen için vermiyor ki. Nerede hastalıktan kırılmış, bin türlü ilaçla tarumar edilip artık ölmek üzere / hatta ölmüş at varsa onun etini satıyorlar ya da etlerin içine sokuşturuyorlar.


  • SiyamkedisiZorro  (05.03.13 14:46:47) 
o değil de kazakistan'da en değerli et, at eti imiş buna ne demeli?
elbet oradakiler bizim atlar gibi yük taşımalık değil, kesmelik besi hayvanı olarak bakıldığı için eti yumuşak oluyormuş.

  • late viper  (05.03.13 14:50:40) 
onlarda da at eti yenmemesi gereken bir et olarak görülür. dini açıdan mı gelenek açısından mı bilmiyorum ama at yenmez avrupada. nasıl ki köpek etini yemiyorlarsa at eti de yemez avrupalılar.


  • durdenist  (05.03.13 15:15:01 ~ 15:15:38) 
avrupalılar at eti yemez.
avrupalı arkadaşı olan varsa sorabilir aynı cevabı alacaktır. köpek eti nasıl yenmiyorsa ve iğrenç geliyorsa benzer sebeplerden at da yemezler. insani bir nedendir, at köpek gibi hayvanların kesilip yenilen bir hayvan olarak görmek istemezler.

  • durdenist  (05.03.13 19:17:55) 
kandırıldıkları için.

ayrıca ingiltere'de en bilindik süpermarketlerin dana eti olarak sattıkları ürünlerin bir kısmının içinden at etiyle birlikte domuz da çıktı, inanç açısından bunu dert edenler de var.
  • slackerbitch  (05.03.13 20:49:54) 
cek cumhuriyetinde at etinden yapilan sucuk/salamlar var cok yenmesede bulunabiliyor. at etinden gulas yapilarak da yenilebilir, gerci kulturlerinde cok yok, halkin bir bolumu ati evcil hayvan olarak gorduklerinden sorun cikiyor ayrica.

at eti salami: www.masobrejcha.cz
  • tonakai  (05.03.13 21:54:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.