[]

Programlama öğrenmek için kursa gitsem mi?

Bir üniversitede araştırma görevlisiyim, hocam python'la çok çalışıyor computational methods adında bu dersi de alıyoruz aslında ama haftada 2 saatle ilerlemiyor gibi, yani hoca bir şey söylüyor bütün sınıf mal mal bakıyoruz gibi bi durum var. bi iki proje yapmak istediğinden falan bahsetti hoca hayatta bir katkıda bulunamam sırf derse bırakırsam, zira programlama dillerine dair hiçbir şey bilmiyorum, ömrüm boyunca görmedim inşaat mühendisiyim. Bi iki foruma baktım, bir sürü döküman var kursa ne gerek demişler, böyle zorlayayım mı? Yok olmazsa gideyim bi yardım alayım öğrenmek için, hangisi? Teşekkür ederim cevaplarınız için.




 
www.learnpython.org
www.codecademy.com

böyle kaynaklar varken ben kursa o kadar para bayılmazdım şahsen.

edit:puc haklı, programlama geçmişiniz yoksa bu kaynaklar pek kullanışlı olmayabilir sizin için
  • hjarteblod  (04.03.13 09:53:55 ~ 10:07:08) 
Bir bilenden yardım almak çoğunlukla zaman kazandırır, ve sizin tek başınıza farkedemeyeceğiniz bakış açılarını gösterir. Bazen haftalarca arayıp da bulamadığınız bir bilgiyi bu işi bilen birinden hemen öğrenebiliyorsunuz. Veya daha kolay bir yolu vardır bir işi yapmanın, onu gösterir.

Öte yandan eğer yatkınlığınız olsaydı, mesela başka programlama dillerini biliyor olsaydınız internetten kendiniz de öğrenebilirdiniz. Ya da en azından öğrenme hızınız şimdiye oranla yüksek olurdu.

Özetle, eğer varsa imkan, varsa bir bilen, hiç kaçırmayın derim. Sizin başka işleriniz var (yüksek lisans, doktora gibi), işiniz gereği zamanı verimli kullanmanız çok önemli.
  • puc  (04.03.13 09:57:45) 
@cosmicstring şu dediklerinin hiçbirisi olamıyor maalesef, hiçbir asistanda bilmiyor hoca da meşgul yani diyemem onu. en azından komutları falan öğrenirim diyorum ya gitsem iyi olacak galiba.


  • ekaterina  (04.03.13 10:53:00) 
kursa para bayılmaya ne meraklısın gel ben sana öğreteyim başlangıç seviyesinde sonra kendin öğrenirsin :D Sende şu öğrenci kardeşine bi sakala atarsın :P


  • herman hesse  (04.03.13 12:33:00 ~ 12:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.