[]

Yurtdışı Doktora - Dil

Dil konusunda sorunum yok da... Sorum; yurtdışında doktoraya başvurmadan önce dil sınavını buradan *mutlaka* vermenin gerekip gerekmediği... Belki de gideceğim yere göre, başvurduğum okulun dil sınavına filan girme imkanı olur?(Hiç bilmiyorum, olabilir mi?) İlla dil sınavını buradan halletmem gerekmeyebilir yani.

Ayrıca, ilk cümledeki sorumun cevabı "mutlaka" ise, girmem gereken sınav Toefl oluyor sanırım, hemen her yerde geçerli olması sebebiyle?

Yurtdışı doktora ve dil konusunda aydınlatılmayı bekliyorum. Bilgisi olanlardan rica ederim. Teşekkürler.

Not: Gideceğim ülke belli değil.

 
ingiltere-avustralya için ielts gerekebilir.

başvuru öncesi dil sınavına girmek gerekiyor çünkü seçim kriterlerinden biri.
  • Sarix  (03.03.13 18:47:27) 
ielts ve toefl okulun isteğine göre değişir. toefl biraz daha amerikan, ielts biraz daha ingiliz tarzdadır.

ayrıca gmat ve gre sonuçlarıda istenebilir. (bizim ales'e benziyor)

gittiğin ülkeye göre şartlı olarak kabul alabilirsin bu da değişkendir. almanya, avusturya ve orta/doğu avrupa ülkelerinde şartlı kabul alabiliyorsun. ve gidip okulun sınavına giriyorsun geçemezsen kursa başlıyorsun(genellikle okulun kursu) ama ingiltere, fransa, abd gibi daha batıdaki ülkeler için böyle birşeyi hiç duymadım. ama okuldan bağımsız olarak ordaki bir sınava girebilirsin. geçersende okula başvurabilirsin.
  • secilmis uye  (03.03.13 18:52:44) 
Dil sınavı için TOEFL en geçerli sınav. Her ülkede ve okulda da kabul görüyor.
Ayrıca sınava illa Türkiye'de gireceksin diye bir zorunluluk da yok. Ancak okula başvurunu yaparken TOEFL skorunda ekli olmalı. Yani başvurundan önce bu sınava girmiş olman gerek.
Amerika'da bazı okullar, kendi sınavlarını yapabiliyorlar. Onların web sitelerindeki, international admissions sayfasından bakabilirsin. Birde okulların kendi ESL sınıflarına katılırsan, o zamanda TOEFL, IELTS gibi sınavlara girmen gerekmiyor. Ama her yerde bu geçerlilik yok.
  • darthcat  (04.03.13 22:35:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.