[]

bacak ve sporla ilgili sorularım var

artık küçükken çok paten kayıp, bisiklete binmekten mi oldu nedir, kilo aldığım zaman direk bacaklarım yağlanıp kalınlaşıyor.

belim ve göbeğim inceyken bacaklarım (özellikle de but/basen kısmı) göze batıyor sanki. halbuki bacaklarım boyumla orantılı. yani öyle kısa da değil, 1.65 boyda nasıl olursa artık.


1) bacaklar kas yapmadan incelir mi? nasıl inceltebilirim? önerdiğiniz spor çeşidi ya da hareketler var mı?


2) şunları yapma dediğiniz, bacak kalınlaştıran sporlar var mı? step yapma, bisiklete binme vs. mesela popo için squad yapıyorum acaba bilmeden bacaklarımı mı kalınlaştırıyorum?


3) bacaklarım yapı olarak biraz kaslı. mevcut kasları azaltabilir miyim?

biliyorum biraz saçma bir soru oldu.

aslında fit durmaları genelde hoşuma gidiyor ama topuklu ayakkabı giyince çıkan baldır kasları beni çok rahatsız ediyor, incecik olsun, kaslı gözükmesin istiyorum.

hani böyle çırpı bacaklı, bacaklarının arasından tren geçicekmiş gibi duran kızlar varya öyle olsun istiyorum.


4) "en çok hangi bölgeni çalıştırırsan, çalışmayı bırakınca direk o bölgeye kilo alırsın" diyorlar bilimsel olarak bu doğru mu veya sizce mantıklı mı?


şimdiden teşekkür ederim.


not: tikler sonra gelecek.

 
İncelir cardio(koşu, bisiklet vb.) yapman gerekir. Squat aslında bacak hareketidir 2. Kas grubu kalçadır, kalçayı tek çalıştırmak için butt lift, superman gibi hareketler yapabilirsin(bu hareketlerde alt sırtta çalışır.) Kasları azaltabilirsin ama tavsiye etmem. Yok öyle birşey.


  • lathspell  (28.02.13 12:31:36 ~ 12:32:40) 
1- Bölgesel çalışarak o bölgeyi inceltmek diye bir şey yoktur. Bacakları inceltmek için özel bir hareket bu nedenle olamaz. Bacak çalıştırınca, bacağınız "ben yoruldum, hemen bu bölgedeki yağları" kullanayım demez. Yağ metabolizması böyle çalışmaz. Dolayısıyla sorunuzun tam olarak yanıtı olan bir karşılık yok. Çünkü soru yanlış bir kabul içeriyor.

Kardio yaparsınız. Yağ eriterek incelirsiniz, bacaklarınızdan da yağ gideceği için daha ince durur.

2- Squat aslında bir bacak egzersizidir. Popo için squat yapılmaz. Squat yapmak bacaklarınızdaki yani baldırlarınızdaki kasları geliştireceği için bacaklarınız kalınlaşmaya devam eder. Squat 'ın popoya etkisi yok mudur? Elbette vardır. Ancak birincil olarak bu hareketin amacı bu değildir. Popoyu izole eden ancak bacağa dokunmayan bir egzersiz istiyorsanız şunu dizinizi hiç kırmadan yapacaksınız: www.bodybuilding.com

3- İhtiyacınız olan miktardan çok daha az protein alarak bacaklarınızdaki kasların çözülmesine ve vücudunuzun metabolik faaliyetleri için kullanılmasına sebep olabilirsiniz. Ancak bunu yapmayın. Sadece bacaktan değil, bel ve boyun gibi kritik bölgelerden de kas kaybedersiniz ve sakatlıklara davetiye çıkartırsınız. Kas ayrıca iyidir. Saçma endişeler ile bacaklarınızdaki kaslara kızmayın. Çırpı bacaklara kızlara da özenmeyin.

4- Hayır doğru değil. Yağ toplanma bölgeleri genetiktir ve değiştirilemez. Sadece kaslanan dokunun üzerine yağ toplandığında, altındaki kaslı dokunun verdiği kalınlığından dolayı daha çıkıntılı bir görünüme kavuşur. İnsanlar da "kasın üzerinde yağ birikiyor" diye yorum yapar. Kaldırımlara sanki yollardan daha fazla kar yağmış gibi gelir değil mi? Oysa aynı miktarda yağmıştır. Mantık bu.
  • hiko seijuro  (28.02.13 12:32:42) 
Eğer kütlenin büyük kısmı yağ ise, diyet yaptıkça bacakların istediğin forma girer. Kas kaybına sebep olacak beslenme ve spor programları ise pek de sağlıklı değildir. Bence uzun ve inatçı bir diyet programı ile yağ oranını düşürmeye bak. Bölgesel yağ yakımı da mümkün değildir.


  • arnold schwarzeneger  (28.02.13 12:33:15) 
pilates diye öneri gelir ama ben pilatesden anlamadığım için bişey diyemiyeceğim
fitness ile inceltebilirsin bacak hareketlerinde setleri yüksek tekrarlarla yapıp ağırlıkları azaltarak daha sıkı bacakların olur hem yağı eritirsin hem kasların büyümesini engelleyip sıkılaştırırsın.
Bize de diyorlar ki okadar çok niye spor yapıyorsun bırakınca heryerin sarkıcak çöküceksin deniyor ama ben çöken birisini görmedim -_- + onlar gibi spor yapmayıp hımbıl mı olayım ve spor yapana b.k mu atayım bilemedim :) Bizde genelde spor yapandan çok spor efsanesi bilen insan var :D
  • SemihCebrail  (28.02.13 12:34:18) 
kendini kabullen. en güzeli bu. dediklerin olmaz. ancak fit olur, löpçüğü gider. ayrıca sana kötü görünse bile bel/kalça oranı ne kadar çoksa erkekler o kadar çok beğenir. sana ilham olsun diye şu ablayı biraz izlemeni öneriyorum, belki de hayatının en fit halinde ama at gibi bacakları var ve çirkin değil güçlü duruyor, yapısı bu sonuçta kadının. www.youtube.com (tşklı yerlerine gelmesi için biraz sabredicen, olmadı ortasından başla izlemeye)


  • kediebesi  (28.02.13 12:39:14 ~ 12:42:44) 
fotoğraf var mı?


  • midesiz  (28.02.13 12:39:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.