[]

Ağ Bağlantısı - İnternet Sorunu

Windows 8 ve kablosuz ağ kullanıyorum internet olarak. Modem ise dibimde, yani sinyal sorunu yaşamıyorum. Bunları baştan söylemiş olayım. Sorunum sık sık ağ bağlantısının yani internetin kesilmesi. Kesiliyor ve o sağ alttaki bağlantı ikonunun üstünde ünlem işareti çıkıyor. Böyle olunca aynı ikonun üstüne basıp "ağ bağdaştırıcısı sorununu gider" deyince de 30 saniyeye kalmaz sorun çözülüyor. Bu olay 1 saatte 3-5 kez ya da 3-5 saatte 1 kez bile olabiliyor.

Problem ve çözümünü çıkarabilecek olan var mı?

Not: Bilgisayarı yeni aldım, bilmiyorum alakası var mıdır...

Edit: Uydunet ve Netmaster modem kullanıyorum.

 
bilmiyorum netmaster mı kullanıyosun şu uydunetin verdiklerinden ama öyleyse eğer sorun modemde. ben 2 hafta uğraştım sonunda bunu anladım, başka da bir şey elimden gelmiyor. uydunet de seni sallamıyor.


  • sirkelimon  (26.02.13 17:55:16) 
Aynı modemden IP alan başka bilgisayar, telefon vb. var mı? Sorun onlarda da oluyor mu?


  • dagog  (26.02.13 17:56:12) 
@ sirkelimon Ya şaka maka Uydunet ve Netmaster kullanıyorum. Bundan önce böyle bi' sorun yaşamamıştım 2 senedir ama şimdi patladıysa kötü oldu.

@ dagog Modemi kullanan başka alet yok.
  • nevarki  (26.02.13 18:03:47) 
Eğer başka cihazlarda da benzer sorun oluyorsa modem kaynaklıdır.

Eğer bilgisayarınıza özgü ise wireless kısmında sürücü ile ilgili ya da fiziksel bir sorun olabilir.

Eğer bilgisayarla farklı yerlerde bağlantı sorunu yaşamıyor, sadece evinizdeki modemle sorun oluyorsa wireless ağın güvenlik ayarlarını değiştirmeyi (WPA, WPA2 gibi) deneyebilirsiniz.
  • dagog  (26.02.13 18:08:00) 
bizim evde 2 laptop bir telefon gayet rahat bağlanıyodu, tablet geldi, kafayı yedik bağlanmadı. uydunet bağlanan başka bilgisayarlar varsa sorun tablettedir dedi. tabletin yetkili servisi de başka ağlara bağlanıyosa sorun ağdadır dedi bakmadı, piç gibi kaldı ortada tablet. benimki android, ağa bağlanıyodu sonra kafasına göre bazen 2 saat bazen 5 dk bile olmadan ağdan düşüp kimlik doğrulandı. ağın güvenliği wpa ile sağlanmaktadır yazıyordu. zaten forumlara gir netmaster modem bağlanma problemi yaz bir sürü forum çıkacaktır karşına. ben birine girdim, modem bağlantı ayarlarından bişeyler değiştirdim. şimdi tablet giriyo internete ama laptop ağı bile görmüyo, ne yaptım bilmiyorum ama lanet ettim, öenmli değil dedim walla. başka çözümler de var ama ben daha fazla kurcalamamak için bişey yapmadım, senin yatkınlığın varsa veya arkadaşın onlar yapabilirler ama bizim şirketin it'cisi bile beceremedi diyim sana.


  • sirkelimon  (26.02.13 18:10:15) 
bir süre google dns i pingleyerek takip et kopmalar oluyormu kaç milisaniyede geldiğini kontrol et stabil mi değilmi ona göre modemin baglı olduğu kablonun ek yerlerinde korozyondan dolayı sorunlar yaşıyor olabilirsin, baglantının kopması hız düşüklüğü gibin...


  • mirty  (26.02.13 19:09:54) 
@nevarki
Sayın Kullanıcımız,

Yaşadığınız sorun işletim sisteminin modemde ki WAN IP adresini algılayamamasıdır. Win8‘de ünlem işareti çıkması, modemde “WAN IP adresi yok “ demektir. Eğer modemde bu IP adresi düşseydi, ONAR dediğinizde bile bağlantı gelmeyecekti. Geldiğine göre bunun bir işletim sistemi sorunu olduğu görülüyor. Başka bir bilgisayar ile deneme imkanınız varsa sorun daha net anlaşılabilir.

Ayrıntılı bilgi için her gün 08:00 - 22:00 saatleri arasında destek hattımızı arayabilirsiniz.

0216 366 66 96
destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

@sirkelimon

Sayın Kullanıcımız,

NetMASTER Destek Merkezi uzmanlarının modeminize uzaktan bağlanıp ayarlarınızı kontrol etmesi ve gerekli düzeltmeleri yapmaları için her gün 08:00 - 22:00 saatleri arasında destek hattımızı arayabilirsiniz.

0216 366 66 96
destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,
  • NetMASTER  (27.02.13 10:06:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.