[]

Bir Linux Sorusu

Merhaba
Ubuntu veya Kubuntuda masaüstü özelleştirmesi nasıl yapılıyor?Bir programla mı kod satırından kodla mı?Linuxa yeni başlayan biri için zor mu?

Örneğin şu tarz tasarımlar ne kadar uğraştırır?yapabilir miyim kassam biraz?

f1205.hizliresim.com

c1205.hizliresim.com

img17.imageshack.us

 
hemen yaparsın. ama bi tek onları yaparsın yani.
windows 7nin yerini tutamaz panpa

  • doctorrent  (25.02.13 11:11:26) 
Türkçe kaynak bulduğum için bu siteyi verdim ve Pardus ile Kubuntu aynı KDE ortamını kullandığı için ayar farkı yok.
tr.pardus-wiki.org:KDE_masa%C3%BCst%C3%BC_ayarlar%C4%B1
Siz bu sayfadan bütün masaüstü ayarlarını görebilirsiniz ve yapabilirsiniz.
Bu masaüstü özelleştirmeler eklentilerle yapılır.KDE programcık denilen eklentiler ile.Koda gerek yoktur.
Link adam bigi görünmüyor fakat Pardus wiki de KDE masaüstü ayarları başlığını bulumalısınız.
  • superjax  (25.02.13 11:42:56 ~ 11:44:46) 
ubuntu, gnome masaüstü ortamı kullandığından dolayı, kde versiyonu kullanan kardeşi kubuntu kadar seçenek sunmaz. bu nedenle kde masaüstü ortamı kullanan linux dağıtımlarını tercih ediyorum ben de.

linkte gösterdiğin masaüstlerini elde etmek için çok uğraşmaya da gerek yok. "görüntü ayarları", "pencere seçenekleri", "masaüstü davranışı" gibi seçenekleri biraz kurcalayarak kendiniz de birçok şeyi zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

kde ortamının güzel taraflarından bir diğeri de "widget" özelliğidir. widget, masaüstünüzde hazır bekleyen küçük programcıklardır. masaüstünde boş bir yere sağ tıklayıp "programcık ekle" seçeneğine tıklayın ve listeden istediğiniz widgeti seçin.

son olarak, win7'nin yerini tutmaz diyenlere de itibar etmeyin.
  • nikmikdemebana  (25.02.13 15:41:53 ~ 15:42:20) 
ubuntuya kde masaüstü kurup makineyi çıldırtmakmı hayır kubuntu kullanmak mı hayır görselliğin ne önemi var yahu ! ubuntuda compize yüklen psikolojin düzelsin 1. resim hoşuma gitti ama


  • Dönmezer  (25.02.13 16:38:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.