[]

daha önce inançsız birinin cenazesine katılanınız var mı?

nasıl oluyor bu? nerede oluyor? ailemin bir kısmı inançlı, bir kısmı inançsız. ben inançsız kısımdayım. yarın bir gün kuyruğu titretirsem karambole getirilip islami usulle gömülmek istemiyorum. öldükten sonra fark etmez tabii, gömsünler istedikleri gibi, orası öyle de cenazeme yakın çevrem ve ailemden en az 10 allahsız katılacaksa, geri kalan kısım zaten inançsız olduğumu biliyorsa, o kadar kişiye rol yaptırmak da gereksiz, öyle değil mi?
böyle gasilhaneye, musallaya düşmeden, münkere nekire bulaşmadan, ekiplerle dalaşmadan ebedi istirahatgahıma gitmenin yolu nedir? yazayım mı bi vasiyet? yazacaksam nasıl? bizim allahsız eşe dosta nasıl görevler düşer bu konuda?

(not: mezarıma şarap döktürmek gibi olaylara girmeyecem, azot, karbon ve fosfor döngüsünde şarabın yeri olmadığını biliyorum, dindar duyuru sakinleri umarım kışkırtmak için soru sorduğum düşüncesine kapılmazlar. sadece kendi halimde gömülmek/yakılmak/gazlaştırılmak/stabilize edilmek istiyorum. ayine en az benzeyecek şekilde olması tek derdim.)

 
noter onaylı belgeyi/vasiyeti varsa avukatına yoksa çok güvendiğin bir yakınına veriyorsun.
eğer istediklerin yapılmazsa dava açma hakkı olacağından kimse karşı çıkmıyor.

  • jimjim  (21.02.13 20:50:57) 
cenazeler ölen kişi için değil, yakınlarını kaybedenler içindir. bırak ailen nasıl isterse öyle gömsün seni. sana nasıl olsa zararı dokunmaz.


  • yakuza123  (21.02.13 21:01:35) 
Ailene yazik la onlari dusun, konu komsu orospu cocugu, laf ederler sen degil ailen duyar hep m


  • Mikail bey  (21.02.13 21:32:36) 
insanların törensel/ayinsel bir ortamda acısını yaşaması gerek. maksat son acının yaşanması, uğurlama, vefa. islami usül sadece vesilesi.

ailen ne yapmak istiyorsa onu yapsın, rolse rol. inançsız birçok insanla, inançsız insanların da cenazesine gitmişliğim var. zaten gördüğüm kadarıyla böyle insanların cenazesindeki kişi sayısı nispeten az oluyor. hatta birisinde 6-7 kişi anca vardı. çok üzülmüştüm onun adına.

bence bunu düşünmek yerine cesedini kadavra olarak bağışlamaya veya organ nakline sizinkiler ne der onu düşün derim.
  • calligrapher  (10.03.15 14:11:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.