[]

Hosting seçimi.

Merhaba Duyurunun Sistem Mühendisleri,

Günlük 50 bin tekil ziyaretçi hedeflediğimiz projemize uygun barındırma çözümü aramaktayız.

Proje; Asp.Net ile kodlanmakta ve MsSql database ile çalışmakta yani Windows hosting gerekli. Ortalama olarak her ziyarette 10 veritabanı sorgusu yapılmakta. Sql sorguları select ağırlıklı olduğundan dolayı View'lar etkin bir şekilde kullanılmakta, Sql sorguları olabildiğine optimize edilmiş durumda.

Bazı Türk hosting firmalarını internette araştırdığım kadarıyla; ne kadar her şey için limitsiz deseler de "Adil Kullanım" muhabbetiyle müşterilerine verdikleri hizmetleri durdurmuşlar veya sınırlamışlar vs. vs. bir çok sorun. Kendi server'ımı alıp datacenter'da barındıracak teknik yeterliliğe de sahip değilim, bu nedenle bir hosting firmasıyla çalışmam gerekli. Yukarıdaki sorunları yaşamamak için ne yapmak, nasıl bir yol izlemek gerekli?

 
nerede host ederseniz edin her hit icin 10 veritabani sorgusunu sql server ancak kendi basina bir makinede olursa kaldirabilir, ozellikle 50bin tekil kullanici icin.

Amaciniz tum veritabani querylerini memory'de duran key/value store'a cekmek olsun. Su anda eksi duyuru'da login olmamis bir kullanici ana sayfaya girdigi zaman normalde 40 civari olmasi gereken sql querysi yerine 0 (evet sifir) sql querysi ile sayfa render oluyor.

VPS almak zorundasiniz, Microsoft stack'i kullandiginiz icin Microsoft'un Azure sunucularini kullanabilirsiniz, ilk baslarda az hit alirken ufak instance ile baslarsiniz, sonradan buyursunuz. www.windowsazure.com
  • compumaster  (20.02.13 22:32:26) 
50 bin tekil ziyaretçi ilk günden gelmeyecek. Daha düşük limitleri olan ama güvenilir bir firmada başlayın. Aylar sonra büyüdüğünüzde, daha tecrübeli olacaksınız ve neye ihtiyacınız olacağını daha iyi bileceksiniz. Hem de projenizi en az bir defa iki hosting arasında taşımanızda fayda var. İleride sorun olduğu zaman eliniz ayağınıza dolaşmasın diye tatbikat olur ilk taşıma.


  • harzem  (20.02.13 22:32:43) 
@harzem aynen dediğin gibi 6-7 ay sonra ancak o sayıya ulaşabiliriz.


  • mylord  (20.02.13 22:39:21) 
vps. küçük alın, aylık ödeyin, ihtiyaca göre upgrade edersiniz.


  • fluorescein  (20.02.13 23:21:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.