[]

AOÇ Günlük yarım yağlı inek sütü ile yoğurt yapıyorum...Bu da mı gol değil?

Hazır sütler ile yoğurtlar hakkında son zamanlarda yapılan açıklamaları biliyoruz. Hazır yoğurt yemeyi bırakalı seneler oldu, çok nadir çobankaya'nın yoğurdunu, bir de ünal çiftliğininkini aldığım oldu.

SOnra karar verdim kendi yoğurdumu kendim yapıyorum, bunun için de son olarak AOÇ'nin günlük yarım yağlı inek sütünü kullanmaya başladım.

Bu da mı ev yapımı yoğurt değil peki? Bu da mı sağlıklı değil tam anlamıyla, illa sokak sütçüsünün mü sütünü kullanmalıyız? Ha bilimadamları ne dersiniz bu işe?

 
Tam degil ama neyse, nasil yaptin kivami nasildi


  • Mikail bey  (20.02.13 20:05:29) 
sütün üzerinde sarı sarı yağlar yüzmüyorsa; o sütten yapılacak yoğurt ne kadar sağlıklı olabilir ki?

not: süt bir sürü abuk subuk işlemden geçiyor. yağ diye bahsettiğim şey doğal olmasıydı. doğal süt dediğin şey ağır ağır kokar. öyle meyve suyu niyetine içemezsiniz. kaynatırken bile üstü 1 parmak kaymak yapar.

sütçünün bilinmeyen pis ortamı bile o işlemlerden daha sağlıklı geliyor bana. su katılırsa zaten yoğurt tutmaz veya sulu olur. ama kesinlikle doğal süt kullanmak lazım.
  • atmosphere  (20.02.13 20:10:25 ~ 20:48:52) 
aoç onun kitlerini bile satmaya başladı, mayasıyla sütüyle.
gayet de ev yapımı yoğurt olmuş işte.
bakmayın siz sokak sütçüsü de dünyanın en püripak sütünü satmıyor sonuçta. hele ki şimdi moda oldu, yakında ona da fesat karıştırırlar. pahalı gelmiyorsa bildiğiniz yerden alın sütünüzü. uzun ömürlü kullanmadıktan sonra farketmez bence. hatta uzun ömürlü sütte de gerçekten bi numara var mıdır, o bile muamma.
  • bipolar  (20.02.13 20:15:53) 
yahu ne alakası var, uht olmayan sütle yoğurt olur. ister şişede satılan günlük süt olsun ister inekten taze sağılmış farketmez. farkeden yanı yağının alınmış olmasıdır, istediğiniz gibi kaymaklı olmaz yoğurt günlük sütle çünkü kaymak yapan yağ demek yan ürün demek, yağı önceden topluyorlardır. ama bunu ineği sağıp sütünü satan kişilerde yapabilir yani.. süte güveniyorsanız yoğurda hayli hayli güvenirsiniz. afiyet olsun.


  • Elena  (20.02.13 20:18:51) 
benimki soruya soruyla karşılık vermek gibi olacak ama.. :)
aoç'nin şişelenmiş pastörize sütüyle ben de yaptım iki gün önce, tadı annemin evde yaptığı yoğurt tadında ama kıvamı biraz cıvık olmuştu. sizin yaptığınızın kıvamı nasıldı? ben mi beceremedim acaba..

  • evanka  (21.02.13 11:38:28) 
valla kıvamı on numara taş gibi oluyor. fakat süt az yağlı olduğu için yoğurt da kaymaklı olmuyor, zaten benim istediğim de bu. çok yaptım hiç cıvık olduğu yok.

@atmosphere, sarı sarı yağlar olsun istemiyorum ki zaten. günlük sütün işlemden geçtiğini de sanmıyorum açıkcası. zaten sokak sütçüsünün de sattığı sütü işlemden geçirmediği kesin değil. günlük sütün sarılı kısmı tereyağı olmak üzere ayrıldığından sana bana satılmaması gayet doğal.
  • corona  (21.02.13 15:56:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.