[]

25 yaşından sonra da yeşil pasaport alabilmek?

Haziranda 25'ime girmemle en değerli varlığım olan yeşil pasaportumdan ayrılıyorum. Ancak teee liseden beri yeşil pasaport kullanıyorum. Yani çipsiz pasaportlar döneminde de vardı pasaportum. O zamanlar bayanlar evleninceye kadar yeşil pasaport sahibi olabiliyordu.

Birkaç ay önce duyuru'da okudum, "Kazanılmış olan hak" bilmem neyi nedeniyle 25'i geçmesine rağmen yeşil pasaport kullanan varmış. Bu konuda herhangi bir bilgisi olan ya da böyle bi tanıdığı olan var mı?
Bu süreçte izleyebileceğim yasal yollar nelerdir?

Not: Çalışmıyorum, öğrenciliğim de haziranda bitiyor. Ama yeşil pasaport uğruna Açık Öğretim'e kayıt olmaya hazırım.

 
bu konuda net yakın zamanda edinilmiş kesin bilgim var.
seninle aynı durumdayım
haziranda 25.doğumgünümü kutlayacağım.(2013-1988)
4 ay önce yenilediğim yeşil pasaportumda geçerlilik tarihi olarak doğumgünümden 1 gün öncesi yazıyor.


üzgünüm.
hepimiz adına :(
  • jimjim  (18.02.13 21:43:46) 
mümkün değil diye biliyorum. benim de 2 senem kaldı. üzülüyorum...


  • yule  (18.02.13 21:55:30) 
ne yaparsan yap 25i doldurduğun gün bitiyor hakkın


  • efrasiyab87  (18.02.13 21:58:56) 
seninle aynı durumdayım, daha bu sabah umumi pasaporta başvurmak zorunda kaldım.

kazanılmış hak bir şey ifade etmiyor maalesef.
  • slackerbitch  (18.02.13 23:30:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.