[]

internetten bıktım

artık bağımlı olduğumu düşünüyorum.
10 seneyi aşkın bi süredir internet kullanıyorum ve eğer varsa öyle bi şey, üst düzey internet kullanıcısıyım.
ne nasıl bulunur iyi bilirim ve bir sürü farklı siteye üyeliğim var ki farklı amaçlarla kullanabiliyorum.
internet vasıtasıyla edindim bilgi ve genel kültürü hiç azımsayamam. özellikle plansız öğrenme denilen şey. hiç farkına varmadan öğrendiğim bi şeyler bi süre sonra işime yarayabiliyor.
falan filan, geride bıraktığım 10 senede internetin bende bıraktığı olumlu etki hiç şüphesiz çok büyük.
lakin;
olumsuz etkileri de az değil. otobüs saatine bakmak için bilgisayarımı açtım ve hala internetteyim.
aynı anda 5 6 iş birden yapma alışkanlığım internette sekme kullanımdan kaynaklandı ki maymun iştahlı birine döndüm.
dikkat dağınıklığı problemi yaşıyorum ve bu sorunun yine internetle alakalı olduğunu biliyorum.
artık kitap okumuyorum, ders çalışmıyorum. okuduğum kitaplar ya da ders çalışma dediğim şey, internetten hızlıca bir göz gezdirme oluyor.
film, müzik, iletişim, ve dahi bir çok şey için bilgisayarı kullanınca haliyle harcanan zaman da yüksek oluyor ve sandalyenin başında, kambur pozisyonda, dışarıda güneş varken sabit bi çerçeveye bakmaktan rahatsız oluyorum.
saatlerce çamaşır makinesi izleyenler olur ya, onun gibi sanki.

falan filan, dertleşme amacıyla açtım bu duyuruyu.
şöyle bi şey var ki, tanıdığım çok çok fazla insan da bu saydığım şeylere sahip fakat onları rahatsız etmiyor. sui misal emsal değildir desem de, herkes böyle olunca ister istemez ben de kanıksıyorum bu durumu. önceden günlük 3 saatten fazla pc başındaysanız bağımlısınız diyorlardı. şimdi ise günlük 6 saatin üzerinde açık neredeyse herkesin bligisyarı. pc başı çalışanları ayrı tutuyorum.

falan filan.
bilgisayarda geçirdiğim zamanı organize etmeme yardımcı olacak bir pgoram var mı bildiğiniz? arada bi uyarı versin, hatırlatsın, çok oldu lan sktir git desin falan. önceden ne güzel annem babam bazen de ablam pc başından kaldırırdı beni. şimdi tamamen hürüm, biri diretse ya.

(yazılanları akşam okuyacağım)

 
aynı dertten muzdaribiz. çok iyi anlıyorum seni.

sınırlı internete geçme şansın var mı? çok işe yarıyor. ben 4 gblık aylık vınn kullandığım dönemde, işim için gerekli olduğundan girmiyordum öyle her dakika. resmen bir çekilme yaşanıyor ve disiplinli olmazsan o boşluğupek verimli dolduramıyabiliyorsun ama deneyebilirsin. tabii benim avantajım o kotayı iş dolayısıyla 1 aya yaymak gerekmesiydi, böyle bir zorunluluk yokken gayet 3 günde bitirirdim emin ol.

bir program var, çözümü bir resete bakar ama naomi klein falan kullanıp gayet iyi diye tweet atmıştı, ondan öğrendim bende: macfreedom.com windows versiyonu da var, ama fakat 10 dollares. Aynı zamanda sosyal ağları kapatan bir zımbırtısı da var bu firmanın. Denemeye değer gibi duruyor. Hatırlamışken alayım kendime bari bi dahaki ay.
  • börtüböcük  (18.02.13 12:22:04) 
ya iyi de böyle şeyleri sildiğiniz zaman yine girebiliyorsunuz yani. daha bi engelleyici bir şey olması lazım bence. ben de mesela zaman zaman ihtiyaç duyuyorum birinin beni bilgisayar başından almasına. bu tarz programları denedim fakat hiç yardımcı olmuyor. eklentiyi kaldır diyorsun hop gitti. başa döndün.


  • trinitrotoluen  (18.02.13 12:42:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.