[]

süpermarketlerin indirim kartları

ufak bi ayrıntı gibi olsa da, indirim kartları tehlikeli değil mi?

--
kart sahibi olmak için form doldurman gerkiyor. kişisel bilgilerini içeren bu formda eğitiminden cinsiyetine falan genel profiln bilgilerini veriyorsun.

alışveriş yaptıktan sonra, aslında hangi tip insanın ne tarz alışverişler yaptığı anlaşılıyor.

bu istatistiki bilgileri tabi ki daha fazla tüketim sağlamak için kullanacak marketler. aynı zamanda onlar için, arz-talep dengesini belirmenin en kolay yollarından biri.
--

 
Tehlikeli evet, anonimliğin ne kadar korunuyor bilemezsin mesela ama onun dışında firmaların müşteri profillerini öğrenip ona göre pazarlama yapmasını sağlıyor, bu çok da negatif bir olay değil.


  • dampire  (18.02.13 01:36:55) 
aynen, adese mesela mesaj atıyor haftada bir indirimli ürünler diye. gerçekten indirimli ve nasıl oluyor bilmiyorum ama gerçekten beni ilgilendiren ürünler. tavuğun kilosu 4,99 oldu diyo mesela pirinç şu kadar oldu diyo. normalde bilgilendirme mesajlarını engellerim ama adese engelli değil. faydası büyük çünkü.


  • trajikomix  (18.02.13 01:52:44) 
pazarlamada bu kartların amacı indirim sağlamaktan öte cüzdanda taşınarak logonun sürekli görülmesini sağlamak ve müşteri sadakati oluşturmak, bağlılık yaratmak. verilen indirimler de yine ve tekrar oraya gidilsin diye. bu yüzden son yıllarda kahve zincirlerinden süpermarketlere her marka kendi kartlarını çıkardı. kitleyi tanımak adına doldurulan formlardaki bilgiler de marka için fazlasıyla önemli.


  • 9kuyruklukedi  (18.02.13 02:19:11 ~ 02:20:04) 
Dia bu olayı bira götünden anlamış galiba. MEsela bizim ofisin hemen giriş katında bi diasa var. Hemen hepimiz kart aldık ordan indirim yapıyor diye. Bu kart her ay başında 8-10 kalem malda indirim almanı sağlayan kuponla basıp veriyor. Ben mesela şu yaşımda hala jelibonları çok severim. sürekli alırım. geçen aylardan birinde ofisteki ben hariç herkese jelibon indirimi verdi, bana vermedi. ébu lavuk nasıl olsa alıyor" diye galiba. Ama hakkaten ben hariç herkese %20 indirim verdi.


  • arnatuile  (18.02.13 08:14:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.