[]

fail compliation - düşme derlemeleri videoları

merhaba,

kaza ve düşme gibi videoların derlenmesinden oluşan binlerce video var youtube ve benzerlerinde. bazıları komik oluyor, arada bir denk geldikçe izliyorum, gülüyorum falan.

az önce yine, milyonlarca kez izlenmiş videoya baktım. biraz daha sert olduğu için belki de, dikkatimi çekti, insanların zarar görmelerine gülüyoruz. sonra komik gelmemeye başladı zaten, bıraktım.

o bi kaç sn.lik görüntünün akabinde ne olup bittiği görünmüyor. eminim güldüğümüz bazı görüntüler, aslında bazı insanların hayatlarında geçirdiği son sağlam görüntüler, hatta belki de hayatlarının son görüntüsü.

son zamanlarda düşme derlemeleriyle ilgili çok fazla video görür oldum. izlenme oranları yüksek ve yorumlar da hep eğlence odaklı. bu çok normal geldiği için yadırgamıyoruz belki de, aslında hastalıklı bi şey değil mi bu?
gelecek nesillerin nasıl olacağına dair bir izlenime varabilir miyiz güldüğümüz bu şeyleri baz alarak?


insanlar daha da vurdumduymaz olacak ve başkalarının acıları onlara zevk verecek. ortaçağa geri dönüyor gibi olacak, sanki?

 
Ben de izliyorum arada ama gülmedim hiç bazıları komik oluyor da kafisinin çivi gibi betona girdiği anlar falan olunca sadece vay amk diyorum meraktan izliyorum sonra da hep. Sen gülüyormuşsun demek ki biraz hastalık olabilir evet.


  • Eureka  (17.02.13 22:17:41) 
Hastalık değil bence, insanlar adrenalini seviyor. Ortaçağla alakası yok, ev-iş-okul döngüsünde monoton hayatlar var. Düşen, yaralanan çoğu insanın sıkılmışlığı belli oluyor. Bu hareketleri izlenmek için yaptıklarını da hiç sanmıyorum.


  • megafon  (17.02.13 22:25:03) 
uzun yazmışsınız ben de uzun yazdım okuyacağınıza güvenerek;


ilki videolar yaygın çünkü para kazanma imkanları var. ciddi ciddi kazananlar da mevcut. hatta iş çirkefleştiğinden artık video thumbnail resimlerine "popo kalça bikinili kız vs" figürleri koyuyorlarki tıklanma çok olsun hatta give away tarzı ücretsiz ürün yollayarak izleyicilerini arttırmaya çalışan elemanlar var. bu nedenle bu iş yaygınlaştı.

ikincisi hepsi değil kimileri komik. mesela uçurumun kenarına tek bar kurup artistic hareketler yapan adamın sisteminin kopup adamın ekrandan çıkması veya serbest tırmanış sırasında yaklaşık 70 metreden düşen adamın görüntüsünün aniden kesilmesi bence korkunç. ancak insanlar da herşeye hehehehe diye gülerek izlemiyor. onlar da aynı şeylere gülmüyor. çoğunluk what happened diye merak edip comment bırakıyor dude that was horrible diyorlar falan. ortada gladiator dövüştüren bir topluluk yok aslında.

ama şu var bu videoların yaygınlaşması sayıyı arttırıyor ancak kaliteyi zorlaştırıyor. eskiden bir yılda compilation hazırlayan adamın elinin altında 70 tane video varken şimdi february week 1 diye zaman aralığını da azalttılar. bu yüzden de koyacak video bulamıyorlar. sürekli buzda kayıp düşen adam izletemeyeceklerinden zamanla bu kenarda kalmış ilk tercih olmaması gereken şeyleri koymaya başladılar. bu dizi reytinglerini arttırmak için karakter öldürmeye benziyor. ilgiyi çekmek haricinde başka çıkış noktası mevcut değil zaten.

videolar sonuç olarak hastalıklı değil ancak giderek sapıklaşan zihniyet onlardan çıkar sağlamak için videolara neyi nasıl koyacağını kasan insanların zihniyeti. sonuçta ortaçağa dönmüyoruz ama bizim çağa gelmeyi reddeden bir kitle mevcut, evet.
  • wiillii  (17.02.13 22:25:16) 
tamam da o videoların çoğunda düşen insanlar da kendilerine gülüyorlar düştükten sonra. ayrıca çoğu insan bilinçli bir şekilde yaptığı için söz konusu hareketi, sonuçları o kadar acı verici olmuyor. mesela bisikletle tümsekten atlayan birisi küçük olmayan bir olasıkla yere düşebileceğini biliyor ve düşüyor. bu tür şeylere gülmek bizi psikopat yapmaz. siz işi biraz dramatize etmişsiniz.

ayrıca willii'nin dediği gibi youtube partnership olayı var. para kazanmak için bu kadar çok fail compliation var.
  • empati kuramayan psikolog  (17.02.13 22:38:29) 
freud bunu 1900'lerin başında söylemiş.
insanın doğasında başka birinin acı çekmesinden zevk almak var.

  • kayranin kedisi  (17.02.13 22:48:29) 
şahsen insanların ciddi zarar gördüğü belli olan görüntülere gülemiyorum ben. hani böyle rezil olma tarzı şeyler komik, ne bileyim suya düşmeler falan komik ama bazıları dediğin gibi cidden zarar görmüş gibi görünüyor ve onlara zerre kadar gülemiyorum. temelinde insanların acı çekmesinden zevk almaktan çok rezil olmalarına ve salaklıklarına gülmenin olduğunu düşünüyorum.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (17.02.13 23:03:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.