[]

dershaneler

gereksiz değil mi sizce de?internette konu anlatımlı videolar vs. gırla var.çözümlü sorubankaları vs. de aynı şekilde.

tempomu azalttığımı düşünüp,artık gitmemeyi düşünüyorum.nasıl olur sizce?


 
İnternetten video izlemek aynı şey değil bence. İyi bir dershane gerçekten çok gerekli.


  • dampire  (17.02.13 01:21:11) 
adamına göre değişir. mesela ben evde kıçımı koyup çalışamıyorum. ama belli bir disipline sahipsen gerek yok.

bir de hangi dersane olduğu da önemli. siktiriboktan bi dersaneye gidersen pişman olursun zaten.
  • mattiadestro  (17.02.13 01:21:13) 
ben de dershanelerin gereksiz olduğunu düşünüyorum.

fakat yapamadığın her soruyu rahatça sorup çözümünü görmek gibi da yadsınamıycak bir yararı var.
  • king lizard  (17.02.13 01:22:37) 
Ben de bıraktım dershaneyi ancak şunu söyleyeyim dershanenin kazandırdığı en büyük avantaj düzenli çalışabilmek.


  • memories  (17.02.13 01:42:29) 
2 sene önce dershaneye hiç gitmeden 30 bininci oldum tm 2 de. artık başarı kıstasın derece değilse cok gerekli değil. hatta dereceyse bile değilde neyse


  • ygmrszhvlrdneypcgniblmynsmsye  (17.02.13 01:49:25) 
sınıf ortamı bi konuyu öğrenme süreni kısaltır, zamandan kazanırsın. sen çalış da gerisine karışma az kaldı zaten.


  • 102030  (17.02.13 01:51:50) 
@102030;çok yavaş laylaylom işliyoruz konuları.bilmiyorum bulunduğum sınıf ile mi alakalı.gitmessem daha yararlı olacağını düşündüğümden gitmeyim diyorum.üşendiğimden değil yani.


  • yusufist  (17.02.13 01:59:32) 
benim kuzenim dershaneye gitmemişti ben ufaktım. sabah kahvaltıdan sonra bi kahve içip dokuz buçuk gibi derse başlıyor gece bir-bir buçuk gibi bırakıyordu. hatta misafirliğe gitmiştik de görememiştik. sen böyle yapabileceksen ve konuları bitirdiysen bırak. ama yüzde doksan dokuz böyle olmuyor. kuzenim kazanıp üstüne de doktora yaptı zati.
derste de çözebilirsin test bu arada. dershane parasını kurtarırım derken dobrovski olma aman

  • 102030  (17.02.13 02:45:18 ~ 02:48:00) 
dersanelerin varlığı çok üzücü.
lisede hocalar ders işlemiyor herkes dersaneye gidiyor diye.
okul, dersaneye gitmek için engel olarak görünüyor.

hal böyle olunca okuldan medet umamıyorsun. ya kendi imkanlarınla çalışacaksın ya da dersaneye gideceksin.

dersanenin avantajı motive etmesi. gerek arkadaşların gerek hocaların gerekse onca para verdim çalışayım düşüncesi ile dersane bi iteliyici güç oluyor.

fakat mantar gibi çoğaldı dersaneler. 600 lirayla işe başlatılan dersane öğretmenleri var. adamın öğretmenlikten anladığı bile yok bir çok dersane için.

öyle bi hale gelmiş ki, sanki okul sonu için bi tiyatro gösterisi yapılacakmış da, öğretmen de tüm öğrencilere, sırf hatır olsun diye görev vermiş gibi. yeteneklerine ve kapasitesine bakmadan.

öte yandan, türkiyede dersane endüstrüsü çok büyük boyutlarda. şuan rakamlarını hatırlamıyorum ama daha önce bu konuda bi kaç istatistik görmüş ve şaşırmıştım. türkiyede dersane ve dersane öğretmeni sayısı o kadar fazla ki, şuanki durumda bile binlerce açıkta öğretmen varken, dersane olmasa bu sayı ne olur düşünemiyorum.

bu sebeple dersaneler günden güne artıyor. dersaneleri kapatıcaz lafları da bana palavra gibi geliyor.

--
neyse, arkadaşın verdiği örnek yerinde olmuş. dambıl alıp evde\kütüphanede de çalışablirsin ama motiveni kıran bir sürü şey olacaktır. bir çok dersanede işler laylamloy geçiyor. eğer öyleyse dersanenin ne kadar faydalı olduğunu düşünmekte haklısın tabi.

ben dersaneye gitmesem kazanamakta zorlanırdım. dersanenin faydası olduğu için değil, ders çalışmam gerek moduna girmeme faydası olduğu için.
  • dahinnotha  (17.02.13 10:35:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.