[]

at eti eşşek eti

insanoğlu bunları neden yemiyor.domuz eti olsa hadi neyse.herşeyi yiyen avrupalılar bile at etinden çıngar çıkarmış.




 
At eti adana civarında falan yeniyor ve çok leziz diye bir şey duymuş, okumuş veya izlemiş olma ihtimalim yüksek.


  • felegin gozunu kamastiran adam  (11.02.13 23:29:15) 
fransada gayet tuketiliyor at eti.


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (11.02.13 23:32:14) 
at etini fransa'da afiyetle yiyorlar. eşşeği bilemiyeceğim.


  • low-life  (11.02.13 23:34:11) 
mersin ve adana'da oturuyorsan kaçış yok. bol bol yeniyor istemeden :)
orta asya ve sibiryada çok fazla tüketiliyor at eti. at çiftlikleri var besilik.
eşeği bilmem
  • 102030  (11.02.13 23:37:19) 
at eti ben türkiyede bile yedim. cidden biraz sert oluyor kaslı yapısından ötürü ama tadı güzel. a

atın yenmeme sebebi eskiden savaşta yararlı olması başka açıklaması yok.
  • ayiadam  (11.02.13 23:37:28) 
at-esek-katir ekonomik degerleri olan hayvanlar. binek, yuk tasima vs. omru boyunca kullanabilecegin hayvani kesip etini yersen zararli cikarsin. bu secim uzun donemde mutfak kulturunde, dinde yer edinmis ve insanlar bunlarin etini yemez olmuslar.
kofte vs gibi islenmis etlerde at-esek etini ayirt etmen mumkun degil. ingilterede cikan cingarin sebebi (1) insanlara dana eti diye at eti yediriliyor olmasi. (2) kesilen atlarin ne ortamlarda, ne amacla hangi kontrollerle kseildiginin bilinmemesi. yoksa at eti satmak filan yasal.

  • selzur  (11.02.13 23:38:40) 
kırgızistan'da at eti nasıl yenir bilgi amaçlı buyur: beta.eksisozluk.com


  • thracian  (11.02.13 23:40:05) 
protein açısından en zengin et çeşiti at etidir. yani besleyiciliği de vardır. ha neden yenilmiyor(!)

1- savaşlarda çok faydalı olduğu için. eskiden askere atı ile giden adamlar 2 sene, atı olmayan adamlar 4 sene askerlik yaparmış. düşün insana ve ata yapılan muameleyi.

2- yanılmıyorsam geviş getirmiyor. bu da kurban edilmesi, yenmesi açısından sıkıntı çıkarıyor sanırım.
  • bilmemkacincinick  (11.02.13 23:41:46) 
dini kısmını geçersek (tek toynaklıların eti yenmez) kas yapılarından dolayı etleri daha sert ve tatsız oluyormuş diye biliyorum. cıngar konusunu bilemiyorum.


  • bass solo take one  (11.02.13 23:53:33) 
Geçen sene okul yemekhanesinde yedirmişlerdi.o günden beri daha dinç daha enerjiğim (okul : dokuz eylül üniversitesi)


  • eleutheiros  (12.02.13 00:04:22) 
at eti bazı mutfaklara girmiş olabilir ama orada dana eti olan, dana eti olarak lanse edilen şeyin içine hile karışmış olması söz konusu. o bureri at eti diye satsa kimse birşey demezdi ama dana eti diye yedirilen şeyin içinden çıkması onlar için sorun oldu. yoksa irlandalıların dinen de böyle bir hassasiyeti olduğunu sanmıyorum.

üstelik at genel olarak kesim için yetiştirilmiyor. o kaçak at eti polonya'dan gelmiş denildi. polonya'ya bakmak lazım orada yemeklik at yetişiyor mu, yetişmiyorsa problem. ekonomik olarak koşanı makbul hayvanın kesime gitmesi demek hastalıklı olması demektir çünkü. böyle bir detay da olabilir.

islami açıdan at eti açlık durumunda ancak belli kısmını yemeye izin olan bir hayvandır. biz bilmeden bize kakaladıkları başka ama "güzel abi tadı" dyerek bile isteye yemek diye birşey yok islami olarak.
  • Elena  (12.02.13 00:08:15) 
dinin hurafe kısmından bakarsak at etinin sağ kalçası yenirmiş falan filan...at eti yeniyor bence gayet...


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (12.02.13 00:27:10 ~ 00:27:26) 
Dedemin, zamanında tırcı olmasından ötürü Macaristan'da at eti konusuyla alakalı bir hikaye anlatmıştı ve tam o süreçte yine Macaristan'a gidecek olan dayıma getirtmiştim şu meşhur at etleri nasılmış diye.


Et, bildiğin et. Sadece aşırı baharatlı ve kokuyordu. Tabi ben, bana anlatılan eti getirtmiştim.
  • uu1  (12.02.13 02:19:23) 
valla at eti italyada gayet yeniyor..


  • jeanne hebuterne  (12.02.13 05:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.