[]

Hayatın amacı?

Genlerimiz devam ettirmek için mi yaşıyoruz?Ama ben böyle bir şey istemiyorum.Mutlu olmak için mi yaşıyoruz?Hiç öyle bir ihtiyacım yok.Hiç aşk,seks falan demeyin bunlar olamaz.Ölmeyi mi bekliyoruz nedir ya?Hayattan zevk almak için naapmalıyım?




 
bu düşüncelerden kurtulman gerekli


  • feodal moruk  (08.02.13 14:50:42) 
nasıl kurtulabilirim bir tavsiyen var mı


  • keegan  (08.02.13 14:53:25) 
wast yazdıklarını bir okusana çok saçma değil mi yoksa bana mı öyle geliyor?


  • keegan  (08.02.13 14:54:11) 
hayattan zevk almaya başlamak için her boku sorgulamamak gerektiğini söyleyebiliriz.


  • zgrydn  (08.02.13 15:01:42) 
hayattan zevk alabilmen için bir hayat daha olduğuna inan bence, ne kadar eğlensen boşvermeye çalışsan da bu soru insanın karşısına zaman zaman hep çıkacak ve kafa kurcalayacak özellikle yaş ilerledikçe. sende sıkıntı yaratan bence "yaşamını bir şekilde geçirmek ölmek ve toprak olmak" yaşam döngüsü bu mudur bu kadar basit midir diye sorguluyorsun kendi kendine çok doğal böyle düşünüce hakkaten lüzumsuz, anlamsız geliyor ama ölmek son değil bence aksine yaptığın şeylerin karşılığını aldığın başlangıç olmalı aksini mantığım kabul etmiyor abi bu şekilde düşününce hayat daha mantıklı ve anlamlı geliyor bana
duygu ve düşüncelerim böyle umarım aşarsın bu sıkıntıyı

  • vesayre  (08.02.13 15:15:39) 
hayatın amacı mutlu olmak değildir.
her şeyi sorgulamayı bırakıp mutlu olmak hedefindeysen mal gelip mal gidiyorsun demektir benim düşüncemce. insan dediğimiz varlığa uymaz bu düşünce.
aşk, seks, yemek, zevk vs bunlar zaten nefsani duygular. hayattaki edinilmesi gereken amaçlardan ziyade, hedefe giderken kullanılan\uğranılan duraklar.
neden yaşadığını sorgulamak iyi bir şeydir yine benim acizane fikrimce, ve evet. cahillik mutluluktur. sorgulayan neredeyse hiç kimse mutluluğu yakalayamamış, çok azı dışında.
benim hayat görüşüm tamamlanmaktan ibaret. koptuğumuz parçaya geri dönmek adına bir evrim geçirmeliyiz. ister teşevvüs de ister ermek ya da nirvanaya ulaşmak, ya da insiye olmak. farklı felsefelerde farklı isimleri görebilirsin ki anlamları hemen hemen aynı.
bence önünde iki yol var; aptal gibi yaşamayı seçip mutlu olmak için bazı kandırmacalardan nasibini almak, bir dine inanıp tatlı su dindarı gibi yaşayıp etliye sütlüye karışmadan kendi yağında kavrulmak
ya da;
varoluş amacını aramak, uğrunda yol gitmek, bazen gecelerce uyuyamak, yeni insanlar tanıyıp onların fikirlerini de öğrenmek, bol bol düşünp bir şeyler sentezlemek, ve özellikleri eski yazıtları, antik felsefeleri bolca okuyup anlamaya çalışmak. ve tüm bunlar yaparken önyargısız olmak. "kanka 2000sene önce de filozoflar soruyordu bunları onlar bulamadı sen mi bulucan. hayat kısa pompala coş" lafı çok komik geliyor bana.
  • dahinnotha  (08.02.13 15:23:26) 
Bir şey için yaşama, illa yaşamak için bir sebebe ihtiyacın varsa kendin için yaşa.

Yaşamakla ölmek arasında bir fark yok. Ölünce hiç doğmamışlarla bir olacaksın, bırak, öylesine yaşa.

Al sana Montaigne'den alıntı:

"'Birisi Thales’e: Madem yaşamak boş niçin ölmüyorsun?' diye sormuş, o da: İkisi de bir de onun için, diye cevap vermiş."
  • g man  (08.02.13 15:24:21) 
Adam hakli ..dusunmuyosan bi tuhsflik varr..


  • Barbunya2  (08.02.13 15:34:49) 
inanmayı denedin mi?
ailene, sevgiline, allah'a, paraya, aşka, krem peynire ???
bence herhangi bir inancın olmalı o zaman hayatın amacını bilemesende tahmin edebilirsin.
  • etna  (08.02.13 15:40:14) 
dahinnotha + 1. hatta o kadar ki, sanki ben yazmışım, kelimesi kelimesine imzamı atarım yazdıklarına kendisini hiç tanımasam da.

sorgulanmamış hayat yaşamaya değmez der Sokrates. siz sorgulamaya başlamışsınız, güzel bir adım. ama bilin ki mutluluk yolunda değilsiniz. dahinnotha'nın dediği gibi, cahillik mutluluktur, öğrendikçe, okudukça daha çok sınanacaksınız, farkındalığınız artacak. tek derdiniz sizin de değiminizle "aşk, seks, para" olmayacak.

welcome to the club.
  • vejeteryanvampir  (08.02.13 16:57:43 ~ 16:58:29) 
kendini yorma, böyle sorularla da etrafı yorma. kaptır git. o kadar.


  • okyanustaki depresif ruzgar  (08.02.13 18:00:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.