[]

Bedava Ftp Sunucusu

Selamlar,

Arkadaşlar şirketimizin dosyalarını saklayabileceğimiz ve istenilen zamanda yine şirketten herhangi birinin bu dosyalara kolayca ulaşabileceği bir ftp sunucusu ve/veya buna benzer bir depolama alanı arıyoruz.
Şirket çok kurumsal değil; bu yüzden sunucunun da çok profesyonel ve paralı olmasına gerek yok. Kısacası fakiriz =)
Bizim bir sunucu kurma veya kiralama imkanımız yok. (En azından şimdilik)
Bu hizmeti bedavaya veren siteler var mıdır ve nasıl kullanılır?

Teşekkürler.

 
dropbox tam sizin için. ücretsiz 2 gb alan veriyor, birkaç hesapla işlerinizi her yerden telefondan bile halledebilirsiniz.


  • ucan pirasa  (06.02.13 16:36:21) 
google drive (5gb)
yandex.disk (10gb)

  • zgn  (06.02.13 16:39:25) 
Dropbox benim de aklıma geldi, hatta ben kişisel olarak kullanıyorum.
Ama şirketteki diğer iki şahıs için çok da teknoloji bilgini olduğunu söyleyemeyeceğim. Dropbox onları biraz kasar gibi geliyor bana.
Böyle normal site formatında; kullanıcı adı ve şifre yazıp giriş yaptıktan sonra, postada gelen kutusu karıştırır gibi dosyalara bakabilmeleri lazım.
Aslında Dropbox'ın sistemi çok daha basit biliyorum ama değişik bir şey olduğu için bunu onlara anlatmak zor biraz =)
  • punkertifo  (06.02.13 16:39:41) 
oncelikle soylemeliyim ki bu tarz bir servisi bedava bulabilmeniz soz konusu degil kanaatimce.

www.buffalotech.com

biz bu cihazi ftp server olarak kullaniyoruz. kurulumunu ve konfigirasyonunu ben yapmistim hatta. kendi yerel aginizda oldugundan sirket ici dosya transferi hizli da olacaktir. ayrica disardan da erisim saglanabilir. bu tarz cihazlari ftp olarak kullanabileceginiz gibi normal yerel ag surucu olarak da kullanabilirsiniz. tabi buna ayiracak bir butceniz var mi onu bilemiyorum.
  • alan shearer  (06.02.13 17:09:41) 
mega.co.nz 50GB ücretsiz depolama alanı sunuyor. Site eski megaupload'un sahibi kim dotcom'a ait. Dropbox'ta dahil bu tarz sitelerde zaten kullanıcı adını girip, gelen kutusu karıştırır gibi dosyalara bakabilirsin. bundan daha basiti yok.


  • low-life  (06.02.13 17:18:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.