[]

Hangi animeye başlayayım?

Kısa:

Nekomonogatari
Clannad
Ghost in the Shell
Texhnolyze
Ga-Rei: Zero
Helsing Ultimate

Uzun:

Gintama
D. Gray Man
Monster

Bir kısa bir uzun izlemeye başlayayım diyorum. Hangileri sizce?

 
kısa dediğin hellsing ultimate 1.5 saat la


  • hjarteblod  (05.02.13 17:02:37) 
Bölüm sayılarını diyorum yahu. Animelerin bölüm süreleri farketmiyor bana, bölüm sayısı azsa daha kısa hissediyorum her türlü. Hadi süreyi normal sayayım, 10 bölüm 32-33 bölüm olur maksimum.

Edit: 50 dakikaymuş abi ne abarttın sen de. 20 bölüm uzunluğunda oluyor o zaman.
  • Sade  (05.02.13 17:04:05 ~ 17:07:33) 
fma çok iyidir. 50 bölüm. genel anime izleyicileri tarafından hep gits ile birlikte gelmiş geçmiş en iyi anime olarak lanse edilir.


  • Kaczynski  (05.02.13 17:07:43) 
fma izledim zaten, üstteki listeden izleyeceğim. Ghost in the Shell bir adım önde gibi zaten. Sağol.


  • Sade  (05.02.13 17:11:56 ~ 17:12:33) 
ghost in the shell uzun metrajlı film değil mi? 2.si de vardı da. alchemist gibi serisi de mi var?


  • geldiler  (05.02.13 17:46:40) 
Kesinllikle Clannad izle. 2. sezonu yaratılmış en duygusal şeylerden biri, özellikle erkeksen daha bir vurucu olur senin için.

Nekomonogatari bir devam serisi. Çok sevdiğim -monogatari serilerinin 6. kitabının uyarlaması, 4 bölüm kadar zaten. öncesinde 2 sezon ve 1 adet henüz yayınlamamış film mevcut. Çizimler olağanüstü ve diyalog tabanlı bir anime. beta.eksisozluk.com

Ga-Rei: Zero, filler bir seri, cidden hiçbir olayı yok.

Uzun seri için Gintama derim. Absürd komedi seviyorsan kaçırmamalısın, alışmak için biraz süre vermen lazım. D. Gray Man animesi mangakanın hastalığı yüzünden yarıda bırakıldı, mangasıda haftalık bir seriden aylığa çevrildi. Bunu izleyeceğine One Piece izle, sıradan bir shonenden öteye gidebileceğini sanmıyorum. Monster'ıda animede avrupa temasını sevmediğim için dikkate almadım hiç.
  • cagdassalur  (05.02.13 18:31:05) 
@karmarulez: monogatari serisinde başlangıç hangisi peki? Hangi sırayla izlemeli? Myanimelistte prequel-sequel yapa yapa gördüğüm kadarıyla nekomonogatari diye hatırlıyorum ama değilmiş. Kizumonogatari diyor liste, ondan öncesi yok. Sonuncu da monogatari series second season, öyle mi? Galiba myanimelistteki bu sıralama çıkış sıralaması değil, hangi sıralamayla izlemek gerek?


  • Sade  (05.02.13 19:04:44 ~ 19:06:23) 
Olay şu, Nekomonogatari(6) ve Kizumongatari(3) hikayenin başlangıcından önceki dönemi anlatıyor. Bakemonogatari (1-2), Kizumonogatari(3), Nisemonogatari(4-5) ve Nekomogatari(6) şeklinde sıra. (parantez içi:karşılık gelen roman)

Hikayanin konusuna görede ilk önce kizu, neko, bake ve nise şeklinde. Ama tabiki Roman sırasına göre izle.

Şuanda kizumonogatari de dahil uyarlanan ilk 6 kitap ilk sezon oluyor, ilk sezon derken anime olarak değil hikaye serisinin sezonu yoksa ilk sezon 2 seri, 1 ufak seri ve 1 filmi kapsamakta. İkinci sezonda duyuruldu 7. kitaptan itibaren başlayacak. İlk seri Bakemonogatari yani, sakın yanlış izleme çünkü hikayedeki karakterlerin çoğu sabit ve hepsi burada tanıtılmakta. İzleme niyetindeysen Önce bake sonra nise izle. Kizu yakın zamanda yayınlanacak ama ondan önce nekoyu izlemen pek bişey değiştirmez. Kizu konu olarak hikayenin başlangıcını anlatıyor normal olarakta direk ilk seriden sonra verilmesi gerekirken biraz geciktirildi.

Karışık anlattım ama yayın sırasına göre izle sen :) (bake-nise-neko-kizu)
  • cagdassalur  (05.02.13 19:43:32) 
Ayrıca ekliyim, mongatari serini izleme niyetindeysen hardsublı versiyonunu inidirip izle. arada milisaniyle verilen roman alıntıları filan var. durdura durdura izlenince Bakemogatarinin ilk 1,5 dk'sı 10dk'ya filan uzuyor. Ayrıca gördüğün okunabilir her şeyi oku. tabelalardan ufak ses efektlerine kadar, cidden uğraşılmış bir seri.


  • cagdassalur  (05.02.13 19:47:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.