[]

pariste müze kartımsı birşey

işmdi gidiyorum da yok oraya para buraya para değil de böyle türkiyedeki müze kartı gibi birşey var mı diye merak ediyorum. hoş oraya gir buraya gir dediğim aklımda sadece notre dame, louvre ve eiffel var. bunlar dışında gezilcek görülcek yer varsa da önerin. 4 günlük gidiyorum bu arada. hatta 3 sayılır son gün dolaşamam.

not: alakasız bir soru ama birşey mi bir şey mi? hangi yazım doğru?


 
not'a cevap: sey ayri yazilir. mesela "hicbir sey"


  • she was my baby  (05.02.13 01:12:23) 
müze kart var direk. (musee pass gibi bir adı da olabilir.)
ama louvre da geçerli değil sanırım.

müzelerden l'orangerie ile marmottan musee'yi es geçme. l'orangerie'de monet2nin dev nilüfer tabloları var.

pastane olarak pierre hermes ile sadaharu aokiye git. biri çikolata ile makaron, biri sadece çikolata üzerine. cidden iyiler.
  • goldentitan  (05.02.13 01:45:53 ~ 01:47:49) 
paris pass diye bir şey var. cazip olup olmadığını bilmiyorum. araştırabilirsin.

fakat kaç yaşındasın? eğer 26 yaşının altıydaysan, herhangi bir avrupa ülkesindeki bir okulda okuyorsan (erasmus gibi) öğrenci kimliğinle birçok müzeye ücretsiz girebilirsin. louvre ve diğer ünlü müzeler onlardan.

notre dame.a giriş ücretsiz.

eifelle için 13 euro mu neydi en üst kata çıkmak. aklıma gelmişken söyleyeyim, bazen son kata çıkış kapanıyor. ikinci kata çıkabiliyorsun en fazla. sorun değil, çünkü ikinci kattan son kata çıkış yapabiliyorsun. populasyon dengesiyle ilgili.

onun dışında elbette pariste gezilecek çok yer var. bu saatte pek yardımcı olamayacağım fakat eski duyuruları inceleyin. hediyelik alıp bi şeyler yiyecekseniz hiç de elinizde haritayla spesifik bir yer arama zahmetine girmeyin kendiniz deneyin.

montmarte.a git, sacre coeur.u de gör. ressamlar tepesi diğer adıyla. oralardaki cafelerde oturabilirsin.

rodin müzesi ve orsay müzeleri de var. onları da gezebilirsin. hatta sözlükte haklarında yazılanlara bakarsan daha iyi olabilir.

dilersen yardımcı olmaya çalışırım.
  • dahinnotha  (05.02.13 02:35:58) 
tripadvisor.com'da aciklamislar.
goo.gl

edit: link'i duzelttim
  • tdl  (05.02.13 03:06:13 ~ 03:07:36) 
extra bilgi : Her ayın ilk pazar günü ve 14 Temmuz günleri Louvre Müzesi girişi ücretsizdir.


  • trajikomix  (05.02.13 04:46:47) 
(bkz: paris city passport)

ulaşım için ise: (bkz: paris visite)

ancak 2-3 tane müze gezeceksen, çok fazla yer gezmeyeceksen pahalıya gelebilir bunlar. hesabını iyi yap.

gezecek yer için ise, montmartre da mutlaka bi dolaş. ressamlar meydanı gibi bi yer var (adını unuttum) çok güzel bi havası var oranın. sacre coeur kilisesinin çok yakınında zaten. o kiliseyi de gör elbette.

biz şu aşağıdaki yerde 2 kişi 1 şişe şarap açtırıp, üstüne bissürü suşi yiyip 30-35 euro hesap ödedik. yolun düşerse önerebilirim.

www.sushitoyama.com

vaktin kalırsa pere lachaise e mutlaka git. jim morrison, ahmet kaya, yılmaz güney vs herkes orda yatıyor. bi fatiha oku ruhlarına. :)) şaka bi yana çok değişik bi havası var o mezarlığın.

iyi tatiller. :))
  • hevipeyra  (05.02.13 11:30:06) 
ya soruyu sormuş sonra cevaplara bakmayı unutmuştum. çok teşekkürler hepinize cevaplar için. duyuruda en çok bilgi aldığım sorulardan biri oldu.


  • jjwa  (07.02.13 12:52:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.