[]

Uçakta takım elbise taşımak

merhaba,

soruyu tekrar soruyorum. daha önceden sorulmuş. (git: 154104)

pegasus'u aradım hostesler yardımcı olacaklardır deniyor. detaylı bilgi istiyorum vermedi. hani dolaba mı koyuyorsunuz ya da askılık gibi bir yer mi var? nasıl olacak bilgi verin dedim. vermedi eleman. tekrar aradım yine aynı bilgi geldi.

yarın pegasus'la ankara'ya gidicem. tecrübe eden birileri var mıdır bu takım elbise taşıma işini? uçakta taşınıyor mu? hiç görmedim ya da dikkatimi çekmemiş hatırlamıyorum böyle elbise taşıyan insanları.

takımı giyip gitmem söz konusu değil, takım elbise taşıma çantası alternatifi varmış ama çantam yok.

 
askıyla gideceksiniz bir yere asıverecekler azizim. daha ne yapsınlar ?


  • zgn  (04.02.13 19:37:10) 
hani, takım elbiseye askılık kılıfı geçirdikten sonra bir şekilde 2'ye bölüyorsun ya, kolay taşınabilirlik olsun diye. işte onu o şekilde üstteki el bagajı kısmına koyabilirler. ben bir kere öyle taşımıştım, gerçi hostese filan sormamıştım nasıl yaparız, ederiz diye, o şekilde çözüm gelmişti aklıma. olduğu gibi düz bir şekilde onu oraya koyuyorum, sığıyor da. epey geniş orası. millet bazen bavulunu el bagajı olarak kaydettiriyor zaten, boyutları konusunda bu fikir verebilir belki.

uçağın arkasında, hosteslerin girebildiği kısımlarda askılık var mıdır hiç bilmiyorum. bazen bavulları o arkaya koyduklarını görmüştüm, askılık konusunda bir fikrim yok.

bütün bildiklerim bu kadar.
  • corrado  (04.02.13 19:38:42) 
takim elbiseler icin ayri bir yer var. hostese vereceksin onlar da oraya asacak.


  • cogito ergo sum  (04.02.13 19:40:23) 
takım elbiseler için ayrı bir yer yok. kabin ekibi inisiyatif kullanarak kendi ceket dolabına asabilir. asmak zorunda değil ama. takım elbise taşıyanlar ikiye katlayıp başüstü dolabına koyarlar. herhangi bir sorun veya kırışma olmaz.


  • il padrino  (04.02.13 19:49:46) 
@zgn;
tabii ki askı kılıfıyla gidiceğim. öyle bir ya da iki takımlık sote "bir yer" var mı yok mu? bu soruların net cevaplarını arıyorum. yanıt alamadım pegasus'tan.

@corrado;
el bagajı kısmında sıkışıklık olursa problem olur, öyle orta malı gibi elden ele olursa yine bir şeye benzemez. ancak uçak boş olursa uçak arkadaki boş bagajlardan bir yerlere koyarlar tabii de sorum bunun için bir yer var mı? ya da nasıl taşınır. olmadı katlayıp koyacaz artık.
  • lejant  (04.02.13 19:51:19) 
bence takım elbiseyi satın aldığında nasıl askısıyla veriyorlarsa o şekilde hazırlayıp, yanına almalısın. koltukların tepesindeki bagajlara koyarsan bişey olacağını sanmıyorum.


  • Gucci  (04.02.13 20:09:23) 
burayı başkaları gelir okur diye yazıyorum;

pegasus'ta takım elbise koymak için dolap benzeri bir yer yok. diğer havayolları uçaklarında da yoktur büyük ihtimal.

hostesin bana sunduğu çözüm; başüstü dolaplarının bulunduğu yere koymak.
benim kendi bulduğum çözüm; takım elbiseyi bavula koymak ve otelde ütülettirmek. jilet gibi ütüleniyor. uçakla muçakla uğraşmayın.

takım elbise taşıyan insanları da gördüm, aklımda bu olay olduğundan algıda seçici oldum 3-5 kişi gördüm. bindiğim uçakta bir kişi başüstü dolabına koydu. sorun olmuyor sanırım ama gireceğiniz zahmete değmez. otelde ütülettirin, mis.
  • lejant  (11.02.13 22:12:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.