[]

yurtdışında yiyecek işleri

erasmusa hollanda'ya geldim 1 haftadır buradayım. yurdun bir mutfağı var, fırın mikrodalga var. her şey var ama bir türlü oturtamadım düzeni. az sonra alışverişe çıkacağım, çıkmadan sorayım dedim.

süpermarkete gidiyorum kaşar muz filan alıp geliyorum yine. öğrenci işi neler yapabilirim burada? ne alayım? yumurta yiyeceğim ama ekmek yok doğru dürüst. hadi ekmek olsa içine sucuk yok. sucuk muadili bacon denedik, ekmeksiz tad almadım. bir de keçi boynuzu gibi bir et ürünü gördüm o neydi acaba? kahvaltıda yenir mi?

çok sağolun şimdiden

 
tava varsa krep.
omlet.
süt+gevrek
zibilyon çeşit peynirleri var ye bol bol.
yemeklerden tavuk/hindi sote.biber, soğan domates ekleyebilirsin)
brokoli, karnıbahar, yeşil mercimek, bezelye (soğan ekle, havuç+patatesi garnitür olarak dondurulmuş veya konserve olarak bile bulabilirsin bunları da ekle al sana yemek)
ton balığı al; hem salata yaparsın hem sandviç
arada bir dondurulmuş pizza al.
patates püresi, soslu kıyma (karnıyarık içi gibi) falan?
keçi boynuzuna benzettiğin şey scottish black pudding olabilir mi?
  • jimjim  (02.02.13 16:20:34 ~ 16:22:47) 
makarna al , dondurulmuş pizza , patates filan al. hazır salata vs varsa onlardan al.


  • solskjaer  (02.02.13 16:22:17) 
hollanda'nın neresindesiniz bilemiyorum ancak amsterdam'da hem süpermarketlerde hem de fırınlarda ekmek bulmak mümkün. ancak tabii ki bizim somun ekmek gibi çıkarmıyorlar ve özellikle süpermarketlerde paketlenmiş satıyorlar. tost ekmeği gibi gözüktüklerine bakmayın, çok çeşitleri var ve eminim hoşunuza giden bir tadı bulabilirsiniz. genelde ucuz da olduğundan kepekli ekmek tercih edilebilir. fırınlardan ekmek alma ihtiyacı hissetmedim ancak orada da soun ekmeğe en yakın olarak küçük sandviç ekmekleri ya da bagetler bulabilirsiniz. bu son ikisi yine marketlerde mevcut. ekmek bulamamanız bir garip olmuş.

yine şehrinize göre değişiklik gösterir ancak sucuk gibi ürünleri rahatlıkla türk marketlerden bulabilirsiniz. ancak hollanda marketlerinde ben hiç rastlamadım. o keçi boynuzu gibi et muhtemelen bratwurst'tur, tadına alışmak lazım ancak sucuk ile bir ilgisi yok. et konusunda www.hollandmeat.nl sitesinden hangi hayvanın neresinden ne yapıldığını ve isminin ne olarak geçtiğini öğrenebilirsiniz. en başta da dediğim gibi sucuk istiyorsanız türk marketi bulmalısınız.

hollanda'nın sandviç alışkanlığını edinirseniz hayatınız kolaylaşır çünkü türlü türlü ham ya da salamlarla binbir çeşit peyniri ve markette satılan ekmek içi karışımları kullanarak kahvaltı edebilirsiniz - isteğinize göre de domates ve salatalık koyabilirsiniz. sivribiber maalesef marketlerde bulunan bir şey değil ancak birkaç türk marketinde görmüşlüğüm var satıldıklarını.

kolay yemek için ise hazır kesilip paketlenmiş kuşbaşı et, kıyma ya da tavuk göğsü alıp paket halinde satılan hazır yıkanıp doğranmış sebzeleri karıştırarak şahane yemekler yapabilirsiniz. o sebzeler genelde bir yemek tarifi de içerirler paketlerinde ancak isteğinize göre azıcık yağ, baharat, et ve sebze karışımları kısa zamanda sağlıklı yemekler yapabilmenize olanak sağlar. onun dışında taze sebze ve balık da iyi bir fikirdir, onlar da marketlerden kolaylıkla alınabilir.

eminim yakınlarınızda albert heijn vardır, çeşit olarak iyi olsa da fiyat bakımında çok iyi bir tercih değil orası. lidl, aldi ya da c1000 daha hesaplı olabilir.
  • demcan  (02.02.13 16:31:59) 
albert heijn'da mikrodalgalık hazır yemekler var. Çok pahalı değil.


  • redskull  (02.02.13 17:29:37) 
keçi boynuzuna benzeyen et bence chorizo ya da türevi bir şeydir. bulabileceğin sucuğa en yakın şey o herhalde.

ben olsam hollanda gibi peynir ve salamın milyon çeşidi bulunan bir yerde sandviç alışkanlığı edinirdim.
  • slackerbitch  (02.02.13 18:10:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.