[]

hard disk nedir ne değildir

hard diskimin ide mi yoksa sata mı olduğunu kasayı açmaksızın nasıl öğrenebilirim, öğrenebilir miyim? nedir bu işlerin yolu yordamı?




 
boot sırasında anlayabilirsin.
başta 4 tane ide gösterir 2 ide kablosundan 2 çıkışla 4 ide çıkışı yapar. onların hangisi boş hangisi dolu ona göre anlarsın. eğer hepsi boşsa kesin satadır, bir tanesi dolu ise ve dolu olanın yandi dvd falan yazıyorsa yine satadır, ikisi de dolu ise sata değildir.
bir optik okuyucu bir hdd bağlı olduğu düşünerek örnek verdim.
onun dışında bios'a girdiğinde ilk seçeneği seçince de çıkıyor oradan da bakabilirsin.

edit: yeni bilgisayarlarda ide girişi 1'e indir yani ilk siyah ekranda 2 adet görmen mümkün.
  • abtash  (16.01.09 17:14:28 ~ 17:16:23) 
harddiskin ozelliklerine girdiginizde model ismi "st" seklinde gorulur. ya da tam olarak emin olmak istiyorsaniz, everest isimli programi bilgisayara yukleyip bilgi alabilirsiniz.
www.softpedia.com

  • paradoxical  (16.01.09 17:16:47) 
bilgisayarıma gir c diskine sağ tıkla özellikler de gelen ekranda donanım bölümünde ilk sıradaki Disk senin harddiskin bunu googlede arat ne olduğunu anlarsın.


  • edip  (16.01.09 17:21:53) 
edip'in dediğini yapıp adını ögrenip google'da arattım, seagate barracuda sataymış hard diskim. çok teşekkürler.


  • patricia teyze  (16.01.09 17:30:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.