[]

Şerefsiz bir ev sahibi vs masum öğrenciler

masum öğrenciler biziz ajshjka

6 aydır bir eve kalıyoruz. faturalar üstümüze bile değil, kira sözleşmesi yapmayı da 6 aydır "ha bugün ha yarın" diye unutuyoruz. burda suçluyuz evet.

ama ev sahibi de kışın ortasında, klasik "oğlum evlenecek" yalanıyla bizi çıkartmaya çalışıyor şu sıralar. aslında olay şöyle başladı,

ev doğalgazla değil merkezi sistemle ısınıyor. 5 tane petek var 3 tanesi çalışmıyor. bize bunu 3 aydır söylüyoruz ama "usta çağırdık gelip bakacaklar" diye diye yiyorlar bizi. ben de en sonunda patladım "vermem hacı dayı ben bu yakıt parasını artık" diye. adam da ay sonu evden çıkın zaten oğlum evlenecek evi yapacağız şimdiden falan dedi.

işin kötü tarafı biz 3 arkadaş bu yaz work and travel'a katılıcaz, bi ev bulsak bile o evde haziran'a kadar kalabiliriz. uzun vadeli sözleşme yapamayız.

1) biz bu ev sahibine napalım?
2) bu şartlarda yeni ev nasıl bulucaz?
3) bi çıkar yol yok mu ki?

saygılar.

 
illa evde kalmak zorunda mısınız. bulunduğunuz şehirdeki yurtlara bakın. sezon ortası fiyatları düşük olur muhtemelen.


  • bilge rusty james  (01.02.13 16:17:52) 
sende uzat ozaman ha bugün çıkarız ha yarın diye :)) puçluk çok.


  • lord  (01.02.13 16:18:12) 
@bilge rusty james ya

istanbulda yurt çoktur da, ev eşyalarının çoğu sıfır, bunları 6 ay kullanmış olup ölü fiyata satmak koyar adama ya.
  • akatreil  (01.02.13 16:20:28) 
istanbul'da ev de çok. neden bu kadar dert ediyorsunuz ki. cebinizde 800-1000 tl gibi bir para varsa hiç düşünmeyin taşının.

hürriyetemlak'ta 400-500 liraya çok güzel evler var.
  • bilge rusty james  (01.02.13 16:25:21 ~ 16:26:20) 
sözleşme yapmamış olsanız da zaten aranızda sözlü bir anlaşma var ve altı aydır bu durum devam etmekte. sözleşme yapmış sayılırsınız elbette bunu kağıda dökmek iyi olurdu.

öncelikle ustayı alıp gelin ve 3 peteği siz yaptırın. ustayı çağırmadan evvel de durumu bildirin ve sorunun ne olduğunu raporlamasını ve vereceği hizmet karşısında makbuz kesmesini rica edin. sonra bu tutarı kiradan düşüp arta kalan kirayı da evsahibinin eline verin.

hazirana kadar da oturun. senenizi tamamlayabilirsiniz. kimse sizi çıkaramaz. oğlu evlenecekse de bunu yazılı olarak noterden bildirmesini söyleyin. yasal olarak 3 ay vakit tanımak zorunda. kış ortasında ne ev aranır ne eşya taşınır. topu topu 5 ayınız var.

oğlum illa ki evlenecek derse sikine 4-5 ay daha sahip olmasını söyleyin.

edit: bu arada yeni kanun gereği sizi bir akrabası için evden çıkaracaksa o kişiye bakmakla yükümlü olması gerekli (oğlunun belli bir kazancı, sigorta kaydı yoksa) ve de başka bir dairesi de olmaması gerekli. örn; ev sahibinizin kendi oturduğu mülkü ve size kiraya verdiği evi haricinde kirada bir evi varsa oradaki kiracıyı çıkarın diyebilirsiniz.

kıssadan hisse; iki kirayı arka arkaya yatırmamazlık yapmadığınız sürece herşey sizden yana.
  • phonex  (01.02.13 16:33:02 ~ 16:38:22) 
koyun eşyaları depoya. geldiğinizde tekrar çıkarsınız eve. hem o arada o kadar kira da ödemezsiniz. hem eşyalara yazık olmaz. hem de başınız ağrımaz.


  • c1b2k3  (01.02.13 16:36:27) 
@phonex şimdi yazılı olarak elimizde şöyle bi şey var sadece işe yarar mı bilmem ama kapıcı aidatı olarak her ay 90 lira veriyoruz ve bu ev arkadaşlarımdan birinin adına faturalandırılıyor. keza bundan önce verdiğimiz yakıt paraları da aynı şekilde.

ev sahibi de bize martın başına kadar kira vermeden oturun sonra çıkın gibisinden bi şeyler demişti.
  • akatreil  (01.02.13 16:42:34) 
şöyle bi link var ,benzer bi soru sorulmuş.

www.hukuki.net

ev sahibi size bankadan ödenmesi için hesap numarası vermemiş ve kirayı elden almış ise mal sahibi açısından suçtur.büyük ihtimalle vergi vermiyordur.aranızdaki sözlü bir anlaşma var.dava açsa bile siz ödenen apartman aidatlarıyla sözleşmenin başladığı tarihi ispat edebilirsiniz.
  • demoniclewinsky  (01.02.13 16:49:17 ~ 17:02:59) 
Öncelikle eve ilk geçtiğiniz tarih nedir? İlk geçtiğiniz tarih ile taşınmak istediğiniz tarihe kadar bir yılı tamamiyle kapsıyor mu? O zamandan beri aidat, fatura vb. evraklar elinizde mi? (resmi kanıt açısından)

Keşke peteklerin 3 tanesinin çalışmadığını farkettiğiniz anda "usta çağırıp yaptıracağım ve masrafını kiradan düşüreceğim" deseydiniz. O zaman ya merkezi sistemden komple çıkar, gereksiz ödeme yapmazdınız ya da tamiratını yaptırıp hakkıyla paranızın karşılığını alırdınız.

Gibisinden birşeyler demişti dediğinize göre ayaküstü konuşmuşsunuz. Evsahibinizi arayıp karşılıklı oturarak konuşun ve yaptığınız anlaşmayı hatırlatın. Orta yol bulmaya çalışın. Merkezi sisteme 3 aylık fazladan ödeme yaptığınızı, demirbaş eşyanın sorumluluğunun onda olduğunu, 3 aydır salladığını, gerekirse sizin yaptırıp kiradan düşebileceğinizi (istemiyorsanız petekleri iptal ettirerek merkezi sistemden çıkabileceğinizi), 1 yılı dolduruncaya kadar ne olursa olsun oturacağınızı belirtin. Anladığım kadarıyla sizin için şu an hazirana kadar oturmak önemli. Bunun için gerekeni yapın.

Size ne gibi tehditler savurabilir, ona bakalım; "çilingir ile eve girer eşyalarınızı kapının önüne koyarım" haneye tecavüz yapmış olursun, çilingiri de seni de haneye tecavüzden mahkemeye veririm. deyin. kirası yattığı sürece ev sizin.

google'dan aratınca bu çıktı;
www.gebzeyenikentemlak.com
burdaki şeyler mahkeme nezdinde geçerlidir.
  • phonex  (01.02.13 17:15:35) 
@phonex

temmuz ayında eve yerleşmiştik ve hatta elimizeki dekontların hepsi duruyor zaten. ek olarak bir de yaptığımız fatura ödemelerinin nerdeyse tamamını email olarak da kendimize gönermişiz zaten.

ev sahibi alt katımızda oturmakta. apartmanda 3 tane dairesi var toplamda. bizim banyodan alt tarafa su sızdığı için 3 defa gelip yapmaya çalıştılar beceremediler. en sonunda "komple kırdırıcam" tarzı şeyler diyordu. bu mevzudan sonra bizi çıkarmaya niyetlendi zaten.
  • akatreil  (01.02.13 17:23:09) 
Yaptırmaya hakkı var bunun için bir şey diyemezsiniz. Bunun için sizi çıkarması zorunlu değil. Biz de kiracının banyosunu kırdırdık 2 günde halletti ustalar. tabii 2 gün banyoyu kullanamasalar da ayrıyetten evde ufak bir tuvalet daha vardı sorun olmadı. böyle bir sıkıntı yaşanacaksa (tuvalet gibi) çevrede kullanabileceğiniz bir yer olmalı.

Söylediğim gibi senenizi doldurmadan çıkmayacağınızı ısrarla belirtin gerisi onun sorunu.
  • phonex  (01.02.13 17:29:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.