[]

ogs nedir, hgs nedir

yav ben köprüsü olmayan, otoyol kullanmayan gariban bir ankaralı olarak bu ikisinin farkını anlamıyorum. he tamam eskiden bi ogs vardı. buna para mı ne yükleniyordu, cama yapışıyordu, gişeden geçerken alet bunu okuyordu. bir de kgs vardı, arasıra kullanan bundan alıyordu, karta kredi yükletip gişeye kart okutarak geçiliyordu.

şimdi kgs'yi kaldırdılar, yerine içine para yüklenip cama yapıştırılan, gişenin otomatik okuduğu hgs'yi getirdiler.

ama bi saniye, içine para yüklenip cama yapıştırılan gişenin otomatik okuduğu ogs diye bir sistem vardı ki zaten? hgs ne oluyor? aynısı değil mi, ne farkı var ogs'den?

 
Zamanında OGS cihazı diye milleti siktiler, olan o.


  • dampire  (01.02.13 13:11:29) 
senin alacağın hgs usta.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (01.02.13 13:17:33) 
20 liraya hallolacak cihazı 120 liraya kaktırdılar millete.. şimdi de hgs ile zengin ediyorlar birilerini..

hgs'nin tek avantajı gişeyi büyük tutup aynı anda 2-3 aracın da geçişini sağlamak.. bu da içindeki rfid teknolojisi sayesinde.
  • hosein  (01.02.13 13:21:41) 
hgs ye para yüklüyorsun, ogs de kredi kartından çekiyor. ha bizde 5 tane ogs cihazı var hiç ekstra para vermedik, sikilen milletin çocukları neden bu kadar coşkulu anlamadım.

kullanacaksan ve kredi kartı ile her ay belli bir kotayı tutturuyorsan ogs al kafan rahat olsun! hem ogs yıllarca nakitten de kgs den de daha ucuzdu!
  • bir ileti paylastim  (01.02.13 13:46:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.