[]

Laptop Jel değişimi

Selam duyuru ahalisi

Laptop'ım eski performansını veremiyor artık. yani 6-7 ay önce kasmadan oynayabildiğim oyunları oynayamıyorum artık. ilk 10-15 dk kasma olmuyor ama sonrasında ya pc kapanıyor ya da aşırı bir kasma giriyor oyunlarda. Format falan attım ama bir işe yaramadı. Biraz araştırma yaptım ısınmadan kaynaklıymış. içini açıp bi güzel temizleyin düzelir falan yazmışlar ama malesef içini açamıyorum. çünkü bilgisayarım hala garanti kapsamında ve açarsam garantiden çıkacak. Ben de o küçük deliklerden elektrik süpürgesiyle çektirdim, gerçekten faydası oldu ama yine de o eski performansı alamıyorum.

Amma da uzattım. Neyse geleyim soruma. Şimdi bu laptop pclerde soğutucu jel gibi bir şey oluyormuş. onun değişmesi gerekiyormuş ısınma probleminin çözülmesi için. Yetkili servisine götürüp yaptıracağım ama evimden çok uzak. Şu jel şeysi gerçekten işe yarar mı? Yoksa boşuna yormayalım kendimizi o kadar.

Özet: Laptop jeli değiştirmek ısınma sorununu çözer mi?

 
Soğutucu jel değil termal macun o. İşlemcin ısınıyorsa çözer.


  • Mikail bey  (29.01.13 16:30:43) 
ben bir süre soğutucuyla idare ettim, sadece oyun oynarken kullanıyordum, bir yıl sonra video açtığımda bile aşırı ısınmaya başladı, servise gönderdim, fanı değiştirdiler, 75tl aldılar, cıncık gibi oldu.

ilk aldığım soğutucu tek fanlıydı, ısınma sol tarafta olduğu için bi işe yaramadı, değiştirdim addison'un çift fanlı kalitesiz bi modelini aldım, 20tl falandı, 1 yıl kullandım, arada fan takılınca bi tokat atıyordum kendine geliyordu, bu arada oyun assassin dimi.
  • the coon  (29.01.13 16:38:25) 
az önce sıcaklık değerlerini kontrol ettim. normal mi?

cpu 74 ile 82 derece arasında gidip geliyor.
video card 74 derece
Hard disk 50 derece
  • eskiden  (29.01.13 17:00:33) 
İşlemci normalin üstü, ekran kartın anormal.


  • Mikail bey  (29.01.13 17:06:13) 
o zaman ben şu işi bir an önce halletsem iyi olacak :)


  • eskiden  (29.01.13 17:07:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.